Polityka prywatności

1) Przedstawienie i dane kontaktowe osoby odpowiedzialnej

1.1 Cieszymy się, że odwiedzasz naszą stronę internetową i dziękujemy za Twoje zainteresowanie. W dalszej części artykułu poinformujemy Cię o tym, w jaki sposób przetwarzamy Twoje dane osobowe, gdy korzystasz z naszej strony internetowej. Dane osobowe to wszelkie dane, dzięki którym można Cię osobiście zidentyfikować.

1. 2 Administratorem odpowiedzialnym za przetwarzanie danych na tej stronie internetowej, w rozumieniu ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (RODO), jest MBZCLASSICPARTS GmbH, Töpferweg 9a, 52379 Langerwehe, Niemcy, tel.: 024098459718, e-mail: info@mbzclassicparts.com. Administratorem danych osobowych jest osoba fizyczna lub prawna, która samodzielnie lub wspólnie z innymi określa cele i sposoby przetwarzania danych osobowych.

2) Zbieranie danych podczas odwiedzania naszej strony internetowej

2. 1 Podczas zwykłego informacyjnego korzystania z naszej strony internetowej, tj. jeśli użytkownik nie zarejestruje się lub w inny sposób nie przekaże nam informacji, gromadzimy jedynie dane, które przeglądarka użytkownika przesyła do serwera strony (tzw. "pliki dziennika serwera"). Gdy użytkownik wywołuje naszą stronę internetową, gromadzimy następujące dane, które są technicznie niezbędne do wyświetlenia mu strony internetowej:

  • Nasza odwiedzana strona internetowa
  • Data i godzina w momencie dostępu
  • Ilość wysłanych danych w bajtach
  • Źródło/odnośnik, z którego trafiłeś na stronę
  • Używana przeglądarka
  • Zastosowany system operacyjny
  • Wykorzystany adres IP (w stosownych przypadkach: w formie zanonimizowanej)

Przetwarzanie odbywa się zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO na podstawie naszego uzasadnionego interesu, jakim jest poprawa stabilności i funkcjonalności naszej strony internetowej. Dane te nie są przekazywane ani wykorzystywane w żaden inny sposób. Zastrzegamy sobie jednak prawo do retrospektywnego sprawdzenia plików logów serwera, jeśli istnieją konkretne przesłanki wskazujące na nielegalne użycie.

2. 2 Niniejsza strona internetowa wykorzystuje szyfrowanie SSL lub TLS ze względów bezpieczeństwa oraz w celu ochrony transmisji danych osobowych i innych poufnych treści (np. zamówień lub zapytań do osoby odpowiedzialnej). Połączenie szyfrowane można rozpoznać po ciągu znaków "https://" i symbolu kłódki w wierszu przeglądarki.

3) Ciasteczka

W celu uatrakcyjnienia odwiedzin naszej strony internetowej oraz umożliwienia korzystania z niektórych funkcji, stosujemy pliki cookies, czyli małe pliki tekstowe, które są zapisywane na Państwa urządzeniu końcowym. W niektórych przypadkach te pliki cookie są automatycznie usuwane ponownie po zamknięciu przeglądarki (tzw. "session cookies"), w innych przypadkach te pliki cookie pozostają dłużej na Państwa urządzeniu końcowym i umożliwiają zapisanie ustawień strony (tzw. "persistent cookies"). W tym ostatnim przypadku okres przechowywania można znaleźć w przeglądzie ustawień plików cookie przeglądarki internetowej.

Jeśli dane osobowe są przetwarzane również przez poszczególne stosowane przez nas pliki cookie, przetwarzanie odbywa się zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b DSGVO albo w celu realizacji umowy, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO w przypadku udzielonej zgody lub zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO w celu ochrony naszych uzasadnionych interesów w zakresie możliwie najlepszej funkcjonalności strony internetowej, jak również przyjaznego dla klienta i efektywnego projektowania odwiedzin strony.

Użytkownik może ustawić swoją przeglądarkę w taki sposób, aby był informowany o ustawieniu plików cookies i mógł indywidualnie decydować o ich akceptacji lub może wyłączyć akceptację plików cookies dla określonych przypadków lub ogólnie.

Należy pamiętać, że jeśli nie akceptujesz plików cookie, funkcjonalność naszej strony internetowej może być ograniczona.

4) Kontaktowanie się

4.1 Hubspot

Do obsługi zapytań klientów używamy systemu ticketingu e-mailowego następującego dostawcy: HubSpot Ireland Ltd, 2nd Floor 30 North Wall Quay, Dublin 1, Irlandia.

Jeżeli za pośrednictwem naszej strony internetowej składają Państwo zapytania kontaktowe drogą elektroniczną, są one zapisywane i organizowane w systemie zgłoszeń, aby umożliwić chronologiczne przetwarzanie i poprawić jakość obsługi. Aktualny status przetwarzania Twojego zgłoszenia możesz zawsze sprawdzić poprzez indywidualnie przypisany numer biletu.

Do organizacji i obsługi zapytań zbierane są dane osobowe zgodnie z zakresem ich udostępniania, ale w każdym przypadku nazwisko, imię i adres e-mail, przekazywane do dostawcy, tam przechowywane i odczytywane.

Podstawą prawną przetwarzania tych danych jest nasz uzasadniony interes w efektywnym kształtowaniu naszej obsługi klienta, jak najszybszej odpowiedzi na Państwa zapytanie oraz optymalizacji naszej oferty usługowej zgodnie z art. 6 (1) lit. f DSGVO.

Z dostawcą zawarliśmy umowę o realizację zamówienia, która zapewnia ochronę danych osób odwiedzających naszą stronę i zakazuje ich nieuprawnionego ujawniania osobom trzecim.

4.2 WhatsApp Business

Oferujemy odwiedzającym naszą stronę internetową możliwość kontaktu z nami za pośrednictwem komunikatora WhatsApp firmy WhatsApp Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irlandia. W tym celu korzystamy z tak zwanej "wersji biznesowej" WhatsApp.

Jeśli kontaktujesz się z nami za pośrednictwem WhatsApp przy okazji konkretnej transakcji (na przykład złożonego zamówienia), przechowujemy i wykorzystujemy numer telefonu komórkowego, którego używasz na WhatsApp, a także - jeśli został podany - Twoje imię i nazwisko zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b. DSGVO, aby przetworzyć i odpowiedzieć na Twoje żądanie. Na podstawie tej samej podstawy prawnej możemy poprosić Cię o podanie dalszych danych (numeru zamówienia, numeru klienta, adresu lub adresu e-mail) za pośrednictwem WhatsApp, aby móc przyporządkować Twoje żądanie do konkretnego procesu.

Jeśli korzystają Państwo z naszego kontaktu WhatsApp w celu zadawania ogólnych zapytań (np. dotyczących zakresu usług, dostępności lub naszej strony internetowej), przechowujemy i wykorzystujemy numer telefonu komórkowego, którego używają Państwo na WhatsApp oraz - jeśli został podany - Państwa imię i nazwisko zgodnie z art. 6 (1) lit. f DSGVO na podstawie naszego uzasadnionego interesu w skutecznym i szybkim dostarczaniu żądanych informacji.

Twoje dane zostaną wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie za pośrednictwem WhatsApp. Twoje dane nie będą przekazywane osobom trzecim.

Należy pamiętać, że WhatsApp Business uzyskuje dostęp do książki adresowej urządzenia mobilnego, z którego korzystamy w tym celu i automatycznie przekazuje numery telefonów przechowywane w książce adresowej na serwer spółki macierzystej Meta Platforms Inc. w USA. Do obsługi naszego konta WhatsApp Business wykorzystujemy mobilne urządzenie końcowe, w którego książce adresowej przechowywane są wyłącznie dane kontaktowe WhatsApp tych użytkowników, którzy skontaktowali się z nami również za pośrednictwem WhatsApp.

Dzięki temu każda osoba, której dane kontaktowe WhatsApp są przechowywane w naszej książce adresowej, wyraziła już zgodę na przekazanie numeru telefonu WhatsApp z książek adresowych swoich kontaktów na czacie zgodnie z art. 6 (1) lit. a DSGVO podczas pierwszego użycia aplikacji na swoim urządzeniu poprzez zaakceptowanie warunków użytkowania WhatsApp. Przekazanie danych takich użytkowników, którzy nie korzystają z WhatsApp i/lub nie kontaktowali się z nami za pośrednictwem WhatsApp jest w tym zakresie wykluczone.

Informacje na temat celu i zakresu gromadzenia danych oraz ich dalszego przetwarzania i wykorzystywania przez WhatsApp, a także na temat Państwa praw w tym zakresie i możliwości ustawień w celu ochrony prywatności znajdują się w polityce prywatności WhatsApp: https://www.whatsapp.com/legal/?eea=1#privacy-policy

W trakcie powyższego przetwarzania dane mogą być przekazywane na serwery Meta Platforms Inc. w USA.

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca podpisał umowę EU-US Data Privacy Framework, która zapewnia zgodność z europejskim poziomem ochrony danych na podstawie decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony.

4. 3 Podczas kontaktowania się z nami (np. za pośrednictwem formularza kontaktowego lub poczty e-mail) dane osobowe są przetwarzane - wyłącznie w celu przetworzenia i udzielenia odpowiedzi na zapytanie użytkownika i tylko w zakresie niezbędnym do tego celu.

Podstawą prawną przetwarzania tych danych jest nasz uzasadniony interes w odpowiedzi na Państwa żądanie zgodnie z art. 6 (1) lit. f DSGVO. Jeśli Twój kontakt ma na celu zawarcie umowy, dodatkową podstawą prawną przetwarzania jest art. 6 (1) lit. b DSGVO. Państwa dane zostaną usunięte, gdy okoliczności wskazują na to, że dana sprawa została ostatecznie wyjaśniona i pod warunkiem, że nie ma przeciwnych ustawowych obowiązków w zakresie przechowywania danych.

5) Przetwarzanie danych przy zakładaniu konta klienta

Zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b DSGVO dane osobowe będą nadal gromadzone i przetwarzane w zakresie wymaganym w każdym przypadku, jeśli przekażą nam Państwo te dane podczas otwierania konta klienta. Dane wymagane do otwarcia konta można znaleźć w masce wprowadzania danych odpowiedniego formularza na naszej stronie internetowej.

Usunięcie konta klienta jest możliwe w każdej chwili i można tego dokonać poprzez wysłanie wiadomości na powyższy adres osoby odpowiedzialnej. Po usunięciu konta klienta Państwa dane zostaną usunięte, o ile wszystkie umowy zawarte za jego pośrednictwem zostały w pełni zrealizowane, nie sprzeciwiają się prawnym okresom przechowywania i nie istnieje po naszej stronie uzasadniony interes w dalszym przechowywaniu.

6) Wykorzystanie danych o klientach do reklamy bezpośredniej

6.1 Subskrypcja naszego biuletynu e-mailowego

Jeśli subskrybujesz nasz biuletyn e-mail, będziemy regularnie przesyłać Ci informacje o naszych ofertach. Jedyną obowiązkową informacją do wysyłania newslettera jest adres e-mail użytkownika. Podanie innych danych jest dobrowolne i służy do osobistego kontaktu z użytkownikiem. Do wysyłania biuletynów stosujemy tzw. procedurę double opt-in, która gwarantuje, że użytkownik otrzymuje biuletyny tylko wtedy, gdy wyraźnie potwierdził swoją zgodę na otrzymywanie biuletynu, klikając link weryfikacyjny wysłany na podany adres e-mail.

Aktywując link potwierdzający, wyrażają Państwo zgodę na wykorzystanie Państwa danych osobowych zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO. Przechowujemy Twój adres IP wprowadzony przez dostawcę usług internetowych (ISP), jak również datę i godzinę rejestracji, aby móc później wyśledzić ewentualne nadużycie Twojego adresu e-mail. Dane, które zbieramy podczas rejestracji do newslettera, są wykorzystywane wyłącznie do zamierzonego celu.

W każdej chwili mogą Państwo zrezygnować z otrzymywania biuletynu za pomocą linku umieszczonego w tym celu w biuletynie lub wysyłając odpowiednią wiadomość do wymienionej na początku osoby odpowiedzialnej. Po rezygnacji z subskrypcji Państwa adres e-mail zostanie niezwłocznie usunięty z naszej listy dystrybucyjnej newslettera, chyba że wyrazili Państwo wyraźną zgodę na dalsze wykorzystanie Państwa danych lub zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania Państwa danych w sposób wykraczający poza ten zakres i dozwolony prawem, o którym informujemy w niniejszym oświadczeniu.

6.2 Wysyłanie e-mailowego newslettera do obecnych klientów

Jeżeli przy zakupie towarów lub usług podali nam Państwo swój adres e-mail, zastrzegamy sobie prawo do regularnego przesyłania Państwu drogą elektroniczną ofert na podobne towary lub usługi do tych już zakupionych z naszego asortymentu. Zgodnie z § 7 ust. 3 niemieckiej ustawy o nieuczciwej konkurencji (UWG) nie musimy w tym celu uzyskiwać Państwa odrębnej zgody. W tym zakresie przetwarzanie danych odbywa się wyłącznie na podstawie naszego uzasadnionego interesu w zakresie spersonalizowanej reklamy bezpośredniej zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO. Jeśli wstępnie sprzeciwiłeś się wykorzystaniu Twojego adresu e-mail w tym celu, nie będziemy wysyłać Ci żadnych wiadomości e-mail.

Mają Państwo prawo w każdej chwili ze skutkiem na przyszłość sprzeciwić się wykorzystywaniu Państwa adresu e-mail do wyżej wymienionych celów reklamowych poprzez powiadomienie wymienionej na początku osoby odpowiedzialnej. Wiąże się to dla Państwa jedynie z kosztami transmisji według stawek podstawowych. Po otrzymaniu Państwa sprzeciwu wykorzystanie Państwa adresu e-mail w celach reklamowych zostanie niezwłocznie zakończone.

6.3 CleverReach

Nasze biuletyny e-mail są wysyłane za pośrednictwem tego dostawcy: CleverReach GmbH & Co. KG, Mühlenstr. 43, 26180 Rastede, Niemcy

Na podstawie naszego uzasadnionego interesu w skutecznym i przyjaznym dla użytkownika marketingu newslettera przekazujemy temu dostawcy dane, które podałeś przy rejestracji do newslettera, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO, aby mógł on w naszym imieniu wysyłać newsletter.

Za wyraźną zgodą użytkownika zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO dostawca przeprowadza również statystyczną ocenę powodzenia kampanii newslettera za pomocą sygnałów nawigacyjnych lub pikseli śledzących w wysyłanych e-mailach, które mogą mierzyć współczynnik otwarcia i konkretne interakcje z treścią newslettera. W tym procesie zbierane i oceniane są również informacje o urządzeniu końcowym (np. czas wywołania, adres IP, typ przeglądarki i system operacyjny), ale nie są one łączone z innymi zbiorami danych.

W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę na śledzenie przez newsletter ze skutkiem na przyszłość.

Z dostawcą zawarliśmy umowę o realizację zamówienia, która chroni dane osób odwiedzających naszą stronę i zabrania przekazywania ich osobom trzecim.

6.4 Klaviyo

Nasze newslettery e-mailowe są wysyłane za pośrednictwem tego dostawcy: Klaviyo, 225 Franklin St, Boston, MA 02110, USA

Na podstawie naszego uzasadnionego interesu w skutecznym i przyjaznym dla użytkownika marketingu newslettera przekazujemy temu dostawcy dane, które podałeś przy rejestracji do newslettera, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO, aby mógł on w naszym imieniu wysyłać newsletter.

Za wyraźną zgodą użytkownika zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO dostawca przeprowadza również statystyczną ocenę powodzenia kampanii newslettera za pomocą sygnałów nawigacyjnych lub pikseli śledzących w wysyłanych e-mailach, które mogą mierzyć współczynnik otwarcia i konkretne interakcje z treścią newslettera. W tym procesie zbierane i oceniane są również informacje o urządzeniu końcowym (np. czas wywołania, adres IP, typ przeglądarki i system operacyjny), ale nie są one łączone z innymi zbiorami danych.

W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę na śledzenie przez newsletter ze skutkiem na przyszłość.

Z dostawcą zawarliśmy umowę o realizację zamówienia, która chroni dane osób odwiedzających naszą stronę i zabrania przekazywania ich osobom trzecim.

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca podpisał umowę EU-US Data Privacy Framework, która zapewnia zgodność z europejskim poziomem ochrony danych na podstawie decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony.

6.5 MailChimp

Nasze biuletyny e-mail są wysyłane za pośrednictwem tego dostawcy: The Rocket Science Group, LLC d/b/a MailChimp, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308, USA

Na podstawie naszego uzasadnionego interesu w skutecznym i przyjaznym dla użytkownika marketingu newslettera przekazujemy temu dostawcy dane, które podałeś przy rejestracji do newslettera, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO, aby mógł on w naszym imieniu wysyłać newsletter.

Za wyraźną zgodą użytkownika zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO dostawca przeprowadza również statystyczną ocenę powodzenia kampanii newslettera za pomocą sygnałów nawigacyjnych lub pikseli śledzących w wysyłanych e-mailach, które mogą mierzyć współczynnik otwarcia i konkretne interakcje z treścią newslettera. W tym procesie zbierane i oceniane są również informacje o urządzeniu końcowym (np. czas wywołania, adres IP, typ przeglądarki i system operacyjny), ale nie są one łączone z innymi zbiorami danych.

W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę na śledzenie przez newsletter ze skutkiem na przyszłość.

Z dostawcą zawarliśmy umowę o realizację zamówienia, która chroni dane osób odwiedzających naszą stronę i zabrania przekazywania ich osobom trzecim.

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca podpisał umowę EU-US Data Privacy Framework, która zapewnia zgodność z europejskim poziomem ochrony danych na podstawie decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony.

6.6 Seguno

Nasze biuletyny e-mail są wysyłane za pośrednictwem tego dostawcy: Software, Inc, 104 City Hall Plz Ste 200, Durham, NC 27701, USA

Na podstawie naszego uzasadnionego interesu w skutecznym i przyjaznym dla użytkownika marketingu newslettera przekazujemy temu dostawcy dane, które podałeś przy rejestracji do newslettera, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO, aby mógł on w naszym imieniu wysyłać newsletter.

Za wyraźną zgodą użytkownika zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO dostawca przeprowadza również statystyczną ocenę powodzenia kampanii newslettera za pomocą sygnałów nawigacyjnych lub pikseli śledzących w wysyłanych e-mailach, które mogą mierzyć współczynnik otwarcia i konkretne interakcje z treścią newslettera. W tym procesie zbierane i oceniane są również informacje o urządzeniu końcowym (np. czas wywołania, adres IP, typ przeglądarki i system operacyjny), ale nie są one łączone z innymi zbiorami danych.

W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę na śledzenie przez newsletter ze skutkiem na przyszłość.

Z dostawcą zawarliśmy umowę o realizację zamówienia, która chroni dane osób odwiedzających naszą stronę i zabrania przekazywania ich osobom trzecim.

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca powołuje się na standardowe klauzule umowne Komisji Europejskiej, które mają zapewnić przestrzeganie europejskiego poziomu ochrony danych.

6. 7 Shopify Email

Nasze biuletyny e-mail są wysyłane za pośrednictwem tego dostawcy: Shopify International Limited, Victoria Buildings, 2nd Floor, 1-2 Haddington Road, Dublin 4, D04 XN32, Irlandia

Dane są również przekazywane do: Shopify Inc, 150 Elgin St, Ottawa, ON K2P 1L4, Kanada

Na podstawie naszego uzasadnionego interesu w skutecznym i przyjaznym dla użytkownika marketingu newslettera przekazujemy temu dostawcy dane, które podałeś przy rejestracji do newslettera, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO, aby mógł on w naszym imieniu wysyłać newsletter.

Za wyraźną zgodą użytkownika zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO dostawca przeprowadza również statystyczną ocenę powodzenia kampanii newslettera za pomocą sygnałów nawigacyjnych lub pikseli śledzących w wysyłanych e-mailach, które mogą mierzyć współczynnik otwarcia i konkretne interakcje z treścią newslettera. W tym procesie zbierane i oceniane są również informacje o urządzeniu końcowym (np. czas wywołania, adres IP, typ przeglądarki i system operacyjny), ale nie są one łączone z innymi zapisami danych.
Zgodę na śledzenie newslettera można w każdej chwili odwołać ze skutkiem na przyszłość.

Z dostawcą zawarliśmy umowę o realizację zamówienia, która chroni dane osób odwiedzających naszą stronę i zabrania przekazywania ich osobom trzecim.

W przypadku przekazywania danych do Kanady odpowiedni poziom ochrony danych jest gwarantowany decyzją Komisji Europejskiej stwierdzającą odpowiedni stopień ochrony.

6. 8 Powiadomienie o dostępności produktu pocztą elektroniczną

W przypadku artykułów, które są tymczasowo niedostępne, możesz zapisać się, aby otrzymywać powiadomienia o dostępności zapasów na e-mail. W takim przypadku wyślemy Ci jednorazową wiadomość e-mail o dostępności wybranego przez Ciebie przedmiotu. Do wysłania tego powiadomienia wymagany jest jedynie Twój adres e-mail. Podanie dalszych danych jest dobrowolne i może być wykorzystane do osobistego adresowania. Przy wysyłaniu wiadomości e-mail stosujemy tzw. procedurę double opt-in, która zapewnia, że otrzymasz powiadomienie tylko wtedy, gdy wyraźnie potwierdzisz swoją zgodę na to, klikając na link weryfikacyjny wysłany na podany adres e-mail.

Aktywując link potwierdzający, wyrażają Państwo zgodę na wykorzystanie Państwa danych osobowych zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO. Przechowujemy Państwa adres IP wprowadzony przez dostawcę usług internetowych (ISP), jak również datę i godzinę rejestracji, aby móc później wyśledzić ewentualne nadużycia adresu e-mail. Dane, które zbieramy podczas rejestracji w naszej usłudze powiadamiania e-mailowego o dostępności towarów, są wykorzystywane wyłącznie do zamierzonego celu.

W każdej chwili mogą Państwo zrezygnować z powiadomień o dostępności, wysyłając odpowiednią wiadomość do wymienionej na początku osoby odpowiedzialnej. Po rezygnacji z subskrypcji Państwa adres e-mail zostanie niezwłocznie usunięty z naszej listy mailingowej utworzonej w tym celu, chyba że wyrazili Państwo wyraźną zgodę na dalsze wykorzystanie Państwa danych lub zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania danych w sposób wykraczający poza ten, który jest dozwolony przez prawo i o którym informujemy w niniejszym oświadczeniu.

7) Przetwarzanie danych w celu obsługi zamówienia

7.1 Przekazywanie plików graficznych do realizacji zamówienia za pomocą poczty elektronicznej

Na naszej stronie internetowej oferujemy klientom możliwość zamówienia personalizacji produktów poprzez przesłanie plików graficznych drogą elektroniczną. Przesłany motyw graficzny jest wykorzystywany jako szablon do personalizacji wybranego produktu.

Klient może przekazać nam jeden lub więcej plików graficznych z pamięci używanego urządzenia końcowego za pośrednictwem adresu e-mail podanego na stronie internetowej. Przekazane w ten sposób pliki gromadzimy, przechowujemy i wykorzystujemy wyłącznie do produkcji spersonalizowanego produktu, jak określono w odpowiednim opisie usługi na naszej stronie internetowej. Jeśli przekazane pliki graficzne zostaną przekazane specjalnym usługodawcom w celu produkcji i realizacji zamówienia, zostaną Państwo o tym wyraźnie poinformowani w kolejnych punktach. Dalsze przekazywanie nie będzie miało miejsca. O ile przekazane pliki lub motywy cyfrowe zawierają dane osobowe (w szczególności wizerunki osób, które można zidentyfikować), wszystkie wyżej wymienione procedury przetwarzania są przeprowadzane wyłącznie w celu realizacji Państwa zamówienia online zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b DSGVO.

Po ostatecznej realizacji zamówienia przekazane pliki graficzne są automatycznie i całkowicie usuwane.

7.2 O ile jest to konieczne do realizacji umowy w celu dostawy i płatności, zebrane przez nas dane osobowe zostaną przekazane zleconej firmie transportowej i zleconej instytucji kredytowej zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b DSGVO.

Jeżeli na podstawie odpowiedniej umowy jesteśmy zobowiązani do aktualizacji towarów z elementami cyfrowymi lub produktów cyfrowych, przetwarzamy dane kontaktowe (nazwisko, adres, adres e-mail) podane przez Państwa przy składaniu zamówienia, aby w ramach naszego ustawowego obowiązku informacyjnego zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. c DSGVO poinformować Państwa osobiście o nadchodzących aktualizacjach za pomocą odpowiednich środków komunikacji (np. pocztą lub pocztą elektroniczną). Państwa dane kontaktowe będą wykorzystywane wyłącznie w celu informowania Państwa o należnych od nas aktualizacjach i będą przez nas przetwarzane w tym celu wyłącznie w zakresie niezbędnym dla danej informacji.

W celu realizacji Twojego zamówienia współpracujemy również z następującymi usługodawcami, którzy wspierają nas w całości lub w części w realizacji zawartych umów. Niektóre dane osobowe są przekazywane tym usługodawcom zgodnie z poniższymi informacjami.

7.3 W celu wypełnienia naszych zobowiązań umownych wobec klientów współpracujemy z zewnętrznymi partnerami wysyłkowymi. Przekazujemy Państwa nazwisko, jak również adres dostawy oraz, jeśli jest to konieczne dla dostawy, Państwa numer telefonu wybranemu przez nas partnerowi wysyłkowemu wyłącznie w celu dostawy towarów Art. 6 ust. 1 lit. b DSGVO.

7.4 Przekazywanie danych osobowych dostawcom usług przewozowych

- Niemiecka poczta

Jako dostawca usług transportowych korzystamy z usług następującego dostawcy: Deutsche Post AG, Charles-de-Gaulle-Straße 20, 53113 Bonn, Niemcy.

Przekazujemy dostawcy Państwa adres e-mail i/lub numer telefonu zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO przed dostawą towarów w celu uzgodnienia terminu dostawy lub powiadomienia o dostawie, o ile wyrazili Państwo na to wyraźną zgodę w procesie zamawiania. W przeciwnym razie przekazujemy dostawcy jedynie nazwę odbiorcy i adres dostawy w celu realizacji dostawy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b DSGVO. Ujawnienie danych nastąpi tylko w zakresie, w jakim jest to niezbędne do dostawy towaru. W tym przypadku wcześniejsze uzgodnienie terminu dostawy z dostawcą lub ogłoszenie dostawy nie jest możliwe.

Zgoda może zostać odwołana w dowolnym momencie ze skutkiem na przyszłość wobec osoby odpowiedzialnej wymienionej powyżej lub wobec dostawcy.
- DHL

Jako dostawca usług transportowych korzystamy z usług następującego dostawcy: DHL Paket GmbH, Sträßchensweg 10, 53113 Bonn, Niemcy.

Przekazujemy dostawcy Państwa adres e-mail i/lub numer telefonu zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO przed dostawą towarów w celu uzgodnienia terminu dostawy lub powiadomienia o dostawie, o ile wyrazili Państwo na to wyraźną zgodę w procesie zamawiania. W przeciwnym razie przekazujemy dostawcy jedynie nazwę odbiorcy i adres dostawy w celu realizacji dostawy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b DSGVO. Ujawnienie danych nastąpi tylko w zakresie, w jakim jest to niezbędne do dostawy towaru. W tym przypadku wcześniejsze uzgodnienie terminu dostawy z dostawcą lub ogłoszenie dostawy nie jest możliwe.

Zgodę można w każdej chwili odwołać ze skutkiem na przyszłość wobec osoby odpowiedzialnej wymienionej powyżej lub wobec dostawcy.
- DPD

Jako dostawcę usług transportowych wykorzystujemy następującego dostawcę: DPD Deutschland GmbH, Wailandtstraße 1, 63741 Aschaffenburg, Niemcy.

Przekazujemy dostawcy Państwa adres e-mail i/lub numer telefonu zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO przed dostawą towarów w celu uzgodnienia terminu dostawy lub powiadomienia o dostawie, o ile wyrazili Państwo na to wyraźną zgodę w procesie zamawiania. W przeciwnym razie przekazujemy dostawcy jedynie nazwę odbiorcy i adres dostawy w celu realizacji dostawy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b DSGVO. Ujawnienie danych nastąpi tylko w zakresie, w jakim jest to niezbędne do dostawy towaru. W tym przypadku wcześniejsze uzgodnienie terminu dostawy z dostawcą lub ogłoszenie dostawy nie jest możliwe.

Zgoda może zostać odwołana w dowolnym momencie ze skutkiem na przyszłość wobec osoby odpowiedzialnej wymienionej powyżej lub wobec dostawcy.
- FedEx

Jako dostawca usług transportowych korzystamy z usług następującego dostawcy: FedEx Express Germany GmbH, Langer Kornweg 34 k,65451 Kelsterbach, Niemcy.

Przekazujemy dostawcy Państwa adres e-mail i/lub numer telefonu zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO przed dostawą towarów w celu uzgodnienia terminu dostawy lub powiadomienia o dostawie, o ile wyrazili Państwo na to wyraźną zgodę w procesie zamawiania. W przeciwnym razie przekazujemy dostawcy jedynie nazwę odbiorcy i adres dostawy w celu realizacji dostawy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b DSGVO. Ujawnienie danych nastąpi tylko w zakresie, w jakim jest to niezbędne do dostawy towaru. W tym przypadku wcześniejsze uzgodnienie terminu dostawy z dostawcą lub ogłoszenie dostawy nie jest możliwe.

Zgoda może zostać odwołana w dowolnym momencie ze skutkiem na przyszłość wobec osoby odpowiedzialnej wymienionej powyżej lub wobec dostawcy.
- GLS

Jako dostawca usług transportowych korzystamy z usług następującego dostawcy: General Logistics Systems Germany GmbH & Co. OHG, GLS Germany-Straße 1 - 7, 36286 Neuenstein, Niemcy.

Przekazujemy dostawcy Państwa adres e-mail i/lub numer telefonu zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO przed dostawą towarów w celu uzgodnienia terminu dostawy lub powiadomienia o dostawie, o ile wyrazili Państwo na to wyraźną zgodę w procesie zamawiania. W przeciwnym razie przekazujemy dostawcy jedynie nazwę odbiorcy i adres dostawy w celu realizacji dostawy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b DSGVO. Ujawnienie danych nastąpi tylko w zakresie, w jakim jest to niezbędne do dostawy towaru. W tym przypadku wcześniejsze uzgodnienie terminu dostawy z dostawcą lub ogłoszenie dostawy nie jest możliwe.

Zgoda może zostać odwołana w dowolnym momencie ze skutkiem na przyszłość wobec osoby odpowiedzialnej wymienionej powyżej lub wobec dostawcy.
- Hermes

Jako dostawca usług transportowych korzystamy z usług następującego dostawcy: Hermes Logistik Gruppe Deutschland GmbH, Essener Straße 89, 22419 Hamburg, Niemcy.

Przekazujemy dostawcy Państwa adres e-mail i/lub numer telefonu zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO przed dostawą towarów w celu uzgodnienia terminu dostawy lub powiadomienia o dostawie, o ile wyrazili Państwo na to wyraźną zgodę w procesie zamawiania. W przeciwnym razie przekazujemy dostawcy jedynie nazwę odbiorcy i adres dostawy w celu realizacji dostawy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b DSGVO. Ujawnienie danych nastąpi tylko w zakresie, w jakim jest to niezbędne do dostawy towaru. W tym przypadku wcześniejsze uzgodnienie terminu dostawy z dostawcą lub ogłoszenie dostawy nie jest możliwe.

Zgoda może zostać odwołana w dowolnym momencie ze skutkiem na przyszłość wobec osoby odpowiedzialnej wymienionej powyżej lub wobec dostawcy.
- TNT

Jako dostawca usług transportowych korzystamy z usług następującego dostawcy: TNT Express GmbH, Haberstraße 2, 53842 Troisdorf, Niemcy.

Przekazujemy dostawcy Państwa adres e-mail i/lub numer telefonu zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO przed dostawą towarów w celu uzgodnienia terminu dostawy lub powiadomienia o dostawie, o ile wyrazili Państwo na to wyraźną zgodę w procesie zamawiania. W przeciwnym razie przekazujemy dostawcy jedynie nazwę odbiorcy i adres dostawy w celu realizacji dostawy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b DSGVO. Ujawnienie danych nastąpi tylko w zakresie, w jakim jest to niezbędne do dostawy towaru. W tym przypadku wcześniejsze uzgodnienie terminu dostawy z dostawcą lub ogłoszenie dostawy nie jest możliwe.

Zgoda może zostać odwołana w dowolnym momencie ze skutkiem na przyszłość wobec osoby odpowiedzialnej wymienionej powyżej lub wobec dostawcy.
- UPS

Jako dostawcę usług transportowych wykorzystujemy następującego dostawcę: United Parcel Service Deutschland Inc & Co OHG, Görlitzer Straße 1, 41460 Neuss, Niemcy.

Przekazujemy dostawcy Państwa adres e-mail i/lub numer telefonu zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO przed dostawą towarów w celu uzgodnienia terminu dostawy lub powiadomienia o dostawie, o ile wyrazili Państwo na to wyraźną zgodę w procesie zamawiania. W przeciwnym razie przekazujemy dostawcy jedynie nazwę odbiorcy i adres dostawy w celu realizacji dostawy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b DSGVO. Ujawnienie danych nastąpi tylko w zakresie, w jakim jest to niezbędne do dostawy towaru. W tym przypadku wcześniejsze uzgodnienie terminu dostawy z dostawcą lub ogłoszenie dostawy nie jest możliwe.

Zgoda może być w każdej chwili odwołana ze skutkiem na przyszłość wobec wyżej wymienionej osoby odpowiedzialnej lub wobec usługodawcy.

7.5 Korzystanie z usług dostawców usług płatniczych (usługi płatnicze)

- Amazon Pay

Na tej stronie internetowej dostępna jest jedna lub więcej metod płatności online od następującego dostawcy: Amazon Payments Europe s.c.a., 38 avenue J.F. Kennedy, L-1855 Luxembourg

Jeśli użytkownik wybierze metodę płatności od dostawcy, dla której dokonuje płatności z góry (np. płatność kartą kredytową), dane dotyczące płatności podane podczas procesu zamawiania (w tym imię i nazwisko, adres, informacje o banku i karcie płatniczej, waluta i numer transakcji), a także informacje o treści zamówienia zostaną przekazane dostawcy zgodnie z art. 6 (1) lit. b DSGVO. W takim przypadku dane użytkownika zostaną przekazane wyłącznie w celu przetworzenia płatności u dostawcy i tylko w zakresie, w jakim jest to konieczne do tego celu.
- Apple Pay

W przypadku wybrania metody płatności "Apple Pay" firmy Apple Distribution International (Apple), Hollyhill Industrial Estate, Hollyhill, Cork, Irlandia, przetwarzanie płatności odbywa się za pośrednictwem funkcji "Apple Pay" urządzenia końcowego z systemem iOS, watchOS lub macOS poprzez obciążenie karty płatniczej zdeponowanej w "Apple Pay". Apple Pay wykorzystuje funkcje bezpieczeństwa, które są zintegrowane ze sprzętem i oprogramowaniem urządzenia w celu ochrony transakcji. Aby zwolnić płatność, należy wprowadzić wcześniej zdefiniowany kod i zweryfikować go za pomocą funkcji Face ID lub Touch ID na urządzeniu.

W celu przetwarzania płatności informacje podane przez użytkownika podczas procesu zamawiania, wraz z informacjami o zamówieniu, są przekazywane do Apple w postaci zaszyfrowanej. Następnie Apple ponownie szyfruje te dane za pomocą klucza specyficznego dla dewelopera, zanim dane zostaną przesłane do dostawcy usług płatniczych karty płatniczej przechowywanej w Apple Pay w celu dokonania płatności. Szyfrowanie zapewnia, że tylko strona internetowa, z której dokonano zakupu, może uzyskać dostęp do danych płatności. Po dokonaniu płatności Apple wysyła numer konta urządzenia i dynamiczny kod bezpieczeństwa specyficzny dla transakcji do witryny źródłowej w celu potwierdzenia powodzenia płatności.

W zakresie, w jakim dane osobowe są przetwarzane podczas opisanych transferów, przetwarzanie odbywa się wyłącznie w celu przetwarzania płatności zgodnie z art. 6 (1) lit. b DSGVO.

Apple zachowuje zanonimizowane dane transakcji, w tym przybliżoną kwotę zakupu, przybliżoną datę i godzinę oraz informację, czy transakcja została pomyślnie zakończona. Anonimizacja całkowicie eliminuje możliwość jakichkolwiek osobistych odniesień. Apple wykorzystuje zanonimizowane dane do ulepszania Apple Pay oraz innych produktów i usług Apple.

Gdy użytkownik korzysta z usługi Apple Pay na telefonie iPhone lub zegarku Apple Watch w celu sfinalizowania zakupu dokonanego za pośrednictwem przeglądarki Safari na komputerze Mac, komputer Mac i urządzenie autoryzacyjne komunikują się za pośrednictwem zaszyfrowanego kanału na serwerach Apple. Apple nie przetwarza ani nie przechowuje żadnych z tych informacji w formacie umożliwiającym identyfikację użytkownika. Możliwość korzystania z Apple Pay na komputerze Mac można wyłączyć w ustawieniach iPhone'a. Przejdź do "Wallet i Apple Pay" i dezaktywuj "Zezwalaj na płatności na Macu".

Więcej informacji na temat ochrony danych w Apple Pay można znaleźć pod następującym adresem internetowym: https://support.apple.com/de-de/HT203027.
- BillSAFE

Na tej stronie internetowej dostępna jest jedna lub więcej metod płatności online następującego dostawcy: PayPal (Europe) S.a.r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg.

W przypadku wyboru przez Państwa sposobu płatności u oferenta, za który dokonują Państwo przedpłaty (np. płatność kartą kredytową), Państwa dane dotyczące płatności podane podczas procesu zamawiania (m.in. nazwisko, adres, informacje o banku i karcie płatniczej, waluta i numer transakcji), jak również informacje o treści Państwa zamówienia zostaną przekazane oferentowi zgodnie z art. 6 (1) lit. b DSGVO. W tym przypadku Państwa dane zostaną przekazane jedynie w celu realizacji płatności u oferenta i tylko w zakresie, w jakim jest to niezbędne do tego celu.

W przypadku wyboru sposobu płatności, w przypadku którego dostawca dokonuje płatności z góry (np. faktura lub zakup na raty lub polecenie zapłaty), podczas procesu zamawiania zostaną Państwo również poproszeni o podanie określonych danych osobowych (imię i nazwisko, ulica, numer domu, kod pocztowy, miejscowość, data urodzenia, adres e-mail, numer telefonu i ewentualnie dane dotyczące alternatywnego sposobu płatności).

W celu zabezpieczenia naszego uzasadnionego interesu, jakim jest określenie wypłacalności naszych klientów, przekazujemy te dane dostawcy w celu sprawdzenia zdolności kredytowej zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO. Dostawca sprawdza na podstawie podanych przez Państwa danych osobowych oraz dalszych danych (takich jak koszyk, kwota rachunku, historia zamówień, doświadczenie w zakresie płatności), czy wybrana przez Państwa opcja płatności może zostać przyznana w odniesieniu do ryzyka płatności i/lub ryzyka nieściągalności.

Oprócz wewnętrznych kryteriów dostawcy, w procesie decyzyjnym w ramach analizy wniosku zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO mogą zostać uwzględnione informacje o tożsamości i zdolności kredytowej pochodzące od następujących agencji kredytowych:

  • SCHUFA Holding AG, Kormoranweg 5, D-65201 Wiesbaden, Niemcy Tel.: +49 (0)611-9278-0, Fax: -109
  • CRIF GmbH, Leopoldstraße 244, 80807 Monachium, Niemcy Tel.: +49 (0)89 508073-0, Fax: - 31
  • accumio finance services GmbH Centrum Obsługi Klienta, P.O. Box 110254, 30099 Hanower, Niemcy
  • infoscore Consumer Data GmbH (arvato), Rheinstraße 99, D-76532 Baden-Baden, Niemcy Tel.: +49 (0)7221-5040-1000, Fax: -1001
  • CRIF GmbH, Friesenweg 4, House 12, 22763 Hamburg, Niemcy Tel.: +49 (0)40-89803-0, Fax: -419
  • Tesch mediafinanz AG, Weiße Breite 5, 49084 Osnabrück, Niemcy Tel.: +49 (0)541-2029-0, Fax: -101
  • Creditreform Boniversum GmbH, Hammfelddamm 13, 41460 Neuss, Niemcy Tel.: +49 (0)2131-109-501, Fax: -557

Raport kredytowy może zawierać wartości prawdopodobieństwa (tzw. wartości punktowe). O ile wartości punktowe są zawarte w wyniku raportu kredytowego, mają one swoją podstawę w naukowo uznanej procedurze matematyczno-statystycznej. Obliczenia wartości punktowych obejmują między innymi dane adresowe.

Użytkownik może w dowolnym momencie sprzeciwić się przetwarzaniu jego danych, wysyłając wiadomość do nas lub do dostawcy. Dostawca może jednak nadal być uprawniony do przetwarzania danych osobowych użytkownika, jeśli jest to konieczne do umownego przetwarzania płatności.
- Klarna

Na tej stronie internetowej dostępna jest jedna lub więcej metod płatności online od następującego dostawcy: Klarna Bank AB, Sveavägen 46, 111 34 Sztokholm, Szwecja.

W przypadku wyboru przez Państwa sposobu płatności u oferenta, za który dokonują Państwo przedpłaty (np. płatność kartą kredytową), Państwa dane dotyczące płatności podane podczas procesu zamawiania (m.in. nazwisko, adres, informacje o banku i karcie płatniczej, waluta i numer transakcji), jak również informacje o treści Państwa zamówienia zostaną przekazane oferentowi zgodnie z art. 6 (1) lit. b DSGVO. W tym przypadku Państwa dane zostaną przekazane jedynie w celu realizacji płatności u oferenta i tylko w zakresie, w jakim jest to niezbędne do tego celu.

W przypadku wyboru sposobu płatności, w przypadku którego dostawca dokonuje płatności z góry (np. faktura lub zakup na raty lub polecenie zapłaty), podczas procesu zamawiania zostaną Państwo również poproszeni o podanie określonych danych osobowych (imię i nazwisko, ulica, numer domu, kod pocztowy, miejscowość, data urodzenia, adres e-mail, numer telefonu i ewentualnie dane dotyczące alternatywnego sposobu płatności).

W celu zabezpieczenia naszego uzasadnionego interesu, jakim jest określenie wypłacalności naszych klientów, przekazujemy te dane dostawcy w celu sprawdzenia zdolności kredytowej zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO. Dostawca sprawdza na podstawie podanych przez Państwa danych osobowych oraz dalszych danych (takich jak koszyk, kwota rachunku, historia zamówień, doświadczenie w zakresie płatności), czy wybrana przez Państwa opcja płatności może zostać przyznana w odniesieniu do ryzyka płatności i/lub ryzyka nieściągalności.

Oprócz wewnętrznych kryteriów dostawcy, w procesie decyzyjnym w ramach analizy wniosku zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO mogą zostać uwzględnione informacje o tożsamości i zdolności kredytowej pochodzące od następujących agencji kredytowych:

https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/de_de/credit_rating_agencies

Raport kredytowy może zawierać wartości prawdopodobieństwa (tzw. wartości punktowe). O ile wartości punktowe są zawarte w wyniku raportu kredytowego, mają one swoją podstawę w naukowo uznanej procedurze matematyczno-statystycznej. Obliczenia wartości punktowych obejmują między innymi dane adresowe.

W każdej chwili mogą Państwo sprzeciwić się temu przetwarzaniu Państwa danych, wysyłając wiadomość do nas lub do usługodawcy. Dostawca może jednak nadal być uprawniony do przetwarzania Twoich danych osobowych, jeśli jest to konieczne do umownego przetwarzania płatności.
- Paypal

Na tej stronie internetowej dostępna jest jedna lub więcej metod płatności online następującego dostawcy: PayPal (Europe) S.a.r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg.

Jeśli użytkownik wybierze metodę płatności od dostawcy, u którego dokonuje płatności z góry, dane dotyczące płatności podane podczas procesu zamawiania (w tym imię i nazwisko, adres, informacje o banku i karcie płatniczej, waluta i numer transakcji), a także informacje o treści zamówienia zostaną przekazane dostawcy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b DSGVO. W takim przypadku dane użytkownika będą przekazywane wyłącznie w celu przetwarzania płatności z dostawcą i tylko w zakresie, w jakim jest to konieczne do tego celu.

Jeśli użytkownik wybierze metodę płatności, w przypadku której dokonujemy płatności z góry, zostanie również poproszony o podanie pewnych danych osobowych (imię i nazwisko, ulica, numer domu, kod pocztowy, miejscowość, data urodzenia, adres e-mail, numer telefonu oraz, w stosownych przypadkach, dane dotyczące alternatywnego sposobu płatności) podczas procesu składania zamówienia.

W celu zabezpieczenia naszego uzasadnionego interesu w określeniu wypłacalności użytkownika w takich przypadkach, dane te zostaną przez nas przekazane dostawcy w celu sprawdzenia zdolności kredytowej zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO. Na podstawie podanych przez użytkownika danych osobowych i innych danych (takich jak koszyk zakupów, kwota faktury, historia zamówień, doświadczenie płatnicze) dostawca sprawdza, czy wybrana przez użytkownika opcja płatności może zostać przyznana w odniesieniu do ryzyka płatności i/lub nieściągalnych długów.

Raport kredytowy może zawierać wartości prawdopodobieństwa (tzw. wartości punktowe). O ile wartości punktowe są zawarte w wyniku raportu kredytowego, mają one swoją podstawę w naukowo uznanej procedurze matematyczno-statystycznej. Obliczenia wartości punktowych obejmują między innymi dane adresowe.

Użytkownik może w dowolnym momencie sprzeciwić się przetwarzaniu jego danych, wysyłając wiadomość do nas lub do dostawcy. Dostawca może jednak nadal być uprawniony do przetwarzania danych osobowych użytkownika, jeśli jest to konieczne do umownego przetwarzania płatności.
- SOFORT

Na tej stronie internetowej dostępne są jeden lub więcej sposobów płatności online następującego dostawcy: SOFORT GmbH, Theresienhöhe 12, 80339 Monachium, Niemcy

W przypadku wyboru przez Państwa sposobu płatności u oferenta, za który dokonują Państwo przedpłaty (np. płatność kartą kredytową), Państwa dane dotyczące płatności podane podczas procesu zamawiania (m.in. nazwisko, adres, dane banku i karty płatniczej, waluta i numer transakcji), jak również informacje o treści Państwa zamówienia zostaną przekazane oferentowi zgodnie z art. 6 (1) lit. b DSGVO. W tym przypadku Państwa dane zostaną przekazane jedynie w celu realizacji płatności u oferenta i tylko w takim zakresie, w jakim jest to niezbędne do tego celu.
- Stripe

Na tej stronie internetowej dostępna jest jedna lub więcej metod płatności online od następującego dostawcy: Stripe Payments Europe Ltd, 1 Grand Canal Street Lower, Grand Canal Dock, Dublin, Irlandia.

W przypadku wyboru przez Państwa sposobu płatności u oferenta, za który dokonują Państwo przedpłaty (np. płatność kartą kredytową), Państwa dane dotyczące płatności podane podczas procesu zamawiania (m.in. nazwisko, adres, informacje o banku i karcie płatniczej, waluta i numer transakcji), jak również informacje o treści Państwa zamówienia zostaną przekazane oferentowi zgodnie z art. 6 (1) lit. b DSGVO. W tym przypadku Państwa dane zostaną przekazane jedynie w celu realizacji płatności u oferenta i tylko w zakresie, w jakim jest to niezbędne do tego celu.

W przypadku wyboru sposobu płatności, w przypadku którego dostawca dokonuje płatności z góry (np. faktura lub zakup na raty lub polecenie zapłaty), podczas procesu zamawiania zostaną Państwo również poproszeni o podanie określonych danych osobowych (imię i nazwisko, ulica, numer domu, kod pocztowy, miejscowość, data urodzenia, adres e-mail, numer telefonu i ewentualnie dane dotyczące alternatywnego sposobu płatności).

W celu zabezpieczenia naszego uzasadnionego interesu, jakim jest określenie wypłacalności naszych klientów, przekazujemy te dane dostawcy w celu sprawdzenia zdolności kredytowej zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO. Dostawca sprawdza na podstawie podanych przez Państwa danych osobowych oraz dalszych danych (takich jak koszyk, kwota rachunku, historia zamówień, doświadczenie w zakresie płatności), czy wybrana przez Państwa opcja płatności może zostać przyznana w odniesieniu do ryzyka płatności i/lub ryzyka nieściągalności.

Raport kredytowy może zawierać wartości prawdopodobieństwa (tzw. wartości punktowe). O ile wartości punktowe są zawarte w wyniku raportu kredytowego, mają one swoją podstawę w naukowo uznanej procedurze matematyczno-statystycznej. Obliczenia wartości punktowych obejmują między innymi dane adresowe.

W każdej chwili mogą Państwo wyrazić sprzeciw wobec takiego przetwarzania Państwa danych, wysyłając wiadomość do nas lub do usługodawcy. Dostawca może jednak nadal być uprawniony do przetwarzania Twoich danych osobowych, jeśli jest to konieczne do przetwarzania płatności zgodnie z umową.
- Wallee

Na tej stronie internetowej dostępna jest jedna lub więcej metod płatności online od następującego dostawcy: Wallee customweb GmbH, General-Guisan-Strasse 47 31, CH-8400 Zurich, Szwajcaria.

W przypadku wyboru przez Państwa sposobu płatności u oferenta, za który dokonują Państwo przedpłaty (np. płatność kartą kredytową), Państwa dane dotyczące płatności podane podczas procesu zamawiania (m.in. nazwisko, adres, informacje o banku i karcie płatniczej, waluta i numer transakcji), jak również informacje o treści Państwa zamówienia zostaną przekazane oferentowi zgodnie z art. 6 (1) lit. b DSGVO. W tym przypadku Państwa dane zostaną przekazane jedynie w celu realizacji płatności u oferenta i tylko w zakresie, w jakim jest to niezbędne do tego celu.

W przypadku przekazania danych do lokalizacji dostawcy, odpowiedni poziom ochrony danych jest zagwarantowany decyzją Komisji Europejskiej o adekwatności.

8) Marketing internetowy

8. 1 Google AdSense

Niniejsza strona internetowa korzysta z Google AdSense, usługi reklamy internetowej świadczonej przez Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irlandia ("Google"). Google AdSense wykorzystuje pliki cookie, które są plikami tekstowymi umieszczanymi na komputerze użytkownika, aby pomóc witrynie analizować sposób korzystania z niej przez użytkowników. Ponadto Google AdSense wykorzystuje również tak zwane "sygnały nawigacyjne" (małe niewidoczne grafiki) do zbierania informacji, za pomocą których proste czynności, takie jak ruch odwiedzających na stronie internetowej, mogą być rejestrowane, gromadzone i analizowane. Informacje generowane przez pliki cookie i/lub web beacon (w tym adres IP użytkownika) na temat korzystania z tej witryny są zazwyczaj przesyłane na serwer Google i tam przechowywane. Może to również obejmować transmisję na serwery Google LLC. w USA.

Google wykorzystuje uzyskane w ten sposób informacje do oceny zachowania użytkownika w odniesieniu do reklam AdSense. Adres IP przekazany przez przeglądarkę użytkownika w ramach Google AdSense nie zostanie połączony z innymi danymi Google. Informacje gromadzone przez Google mogą być przekazywane stronom trzecim, jeśli jest to wymagane przez prawo i/lub jeśli takie strony trzecie przetwarzają informacje w imieniu Google.
Wszystkie opisane powyżej procesy przetwarzania, w szczególności odczytywanie informacji na urządzeniu końcowym za pośrednictwem plików cookie i/lub sygnalizatorów sieci Web, będą przeprowadzane tylko wtedy, gdy użytkownik wyrazi na to wyraźną zgodę zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO. Bez tej zgody Google AdSense nie będzie wykorzystywany podczas wizyty użytkownika na naszej stronie internetowej.

Użytkownik może w dowolnym momencie wycofać swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość, dezaktywując tę usługę w "Narzędziu do wyrażania zgody na pliki cookie" dostępnym na stronie internetowej.

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca podpisał umowę EU-US Data Privacy Framework, która zapewnia zgodność z europejskim poziomem ochrony danych na podstawie decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony.

Polityka prywatności Google jest dostępna tutaj: https://www.google.de/policies/privacy/

8.2 HubSpot

Ta strona internetowa korzysta z programowej usługi marketingowej następującego dostawcy w celu zapewnienia i synchronizacji różnych usług zarządzania klientami: HubSpot Ireland Ltd, 2nd Floor 30 North Wall Quay, Dublin 1, Irlandia.

Usługa ta umożliwia automatyczne przetwarzanie działań feedowych, kontrolę reklam w rozmieszczonych kanałach marketingowych oraz analizę sukcesu działań marketingowych, a także centralny e-mail marketing i zarządzanie kontaktami.

Do realizacji poszczególnych funkcji wykorzystywane są pliki cookies, czyli małe pliki tekstowe, które są przechowywane lokalnie w pamięci podręcznej przeglądarki internetowej na urządzeniu końcowym użytkownika i umożliwiają analizę korzystania przez niego ze strony internetowej przez nas. W tym celu pliki cookies rejestrują pewne informacje, takie jak adres IP, lokalizacja, czas wyświetlania strony.

Wszelkie opisane powyżej przetwarzanie, w szczególności ustawianie plików cookies w celu odczytywania informacji o wykorzystywanym urządzeniu końcowym, odbywa się tylko wtedy, gdy udzielili nam Państwo na to wyraźnej zgody zgodnie z art. 6 (1) lit. a DSGVO. Użytkownik może w każdej chwili cofnąć swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość, dezaktywując tę usługę w "Narzędziu zgody na pliki cookie" udostępnionym na stronie internetowej.

Inne podstawy prawne przetwarzania danych, które mają zastosowanie w ramach określonych funkcji usługowych (np. konieczność uzyskania wyraźnej zgody zgodnie z art. 6 (1) lit. a DSGVO przy wysyłaniu newsletterów) pozostają nienaruszone.

Z dostawcą zawarliśmy umowę o realizację zamówienia, która zapewnia ochronę danych osób odwiedzających naszą stronę i zakazuje ich nieuprawnionego ujawniania osobom trzecim.

8. 3 Microsoft Dynamics 365

Niniejsza witryna internetowa korzysta z oprogramowania "Microsoft Dynamics 365", opartej na chmurze usługi marketingowej firmy Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA

Z pomocą Microsoft Dynamics 365 można kontrolować i synchronizować różne działania marketingowe za pośrednictwem centralnego interfejsu użytkownika. Microsoft Dynamics 365 umożliwia generowanie leadów, scentralizowany marketing e-mailowy i newsletterowy oraz efektywne zarządzanie kontaktami w formie segmentacji użytkowników. Aby spełnić różne funkcje, Microsoft Dynamics 365 wykorzystuje pliki cookie, małe pliki tekstowe, które są przechowywane lokalnie w pamięci podręcznej przeglądarki internetowej na urządzeniu końcowym użytkownika i umożliwiają nam analizę korzystania z witryny przez użytkownika. Pliki cookie gromadzą określone informacje, takie jak adres IP, lokalizacja, czas wyświetlenia strony itp. Informacje gromadzone przez Microsoft Dynamics 365 są przechowywane na serwerach Microsoft i analizowane w naszym imieniu. Może to również skutkować przesyłaniem danych do firmy Microsoft w USA. Wszystkie opisane powyżej procesy przetwarzania, w szczególności ustawianie plików cookie w celu odczytu informacji na używanym urządzeniu końcowym, będą przeprowadzane tylko wtedy, gdy użytkownik wyrazi na to wyraźną zgodę zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Użytkownik może cofnąć swoją zgodę w dowolnym momencie ze skutkiem na przyszłość, dezaktywując tę usługę w "narzędziu zgody na pliki cookie" dostępnym na stronie internetowej.

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca podpisał umowę EU-US Data Privacy Framework, która zapewnia zgodność z europejskim poziomem ochrony danych na podstawie decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony.

Więcej informacji na temat polityki prywatności firmy Microsoft można znaleźć pod następującym adresem internetowym: https://privacy.microsoft.com/de-de/privacystatement.

9) Usługi analityki internetowej

Google (Universal) Analytics

Niniejsza strona internetowa korzysta z Google (Universal) Analytics, usługi analizy internetowej świadczonej przez Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irlandia ("Google"), która umożliwia analizę korzystania z naszej strony internetowej przez użytkownika.

Google (Universal) Analytics domyślnie ustawia pliki cookie podczas odwiedzania strony internetowej, które są przechowywane jako małe moduły tekstowe na urządzeniu końcowym i gromadzą określone informacje. Zakres tych informacji obejmuje również Państwa adres IP, który jest jednak skracany przez Google o ostatnie cyfry w celu wykluczenia bezpośredniego odniesienia do osoby.

Informacje te są przekazywane na serwery Google i tam przetwarzane. W procesie tym możliwe są również transfery do Google LLC z siedzibą w USA.

Google wykorzystuje zebrane w naszym imieniu informacje do oceny korzystania z witryny przez użytkownika, sporządzania dla nas raportów dotyczących aktywności na stronie oraz świadczenia innych usług związanych z aktywnością na stronie i korzystaniem z Internetu. Adres IP przekazywany i skracany przez Państwa przeglądarkę w ramach Google Analytics nie będzie łączony z innymi danymi Google. Dane zebrane w ramach korzystania z Google (Universal) Analytics będą przechowywane przez okres dwóch miesięcy, a następnie zostaną usunięte.

Wszelkie opisane powyżej przetwarzanie, w szczególności ustawianie plików cookies na wykorzystywanym urządzeniu końcowym, ma miejsce tylko wtedy, gdy udzielili nam Państwo na to wyraźnej zgody zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO.
Bez Państwa zgody Google (Universal) Analytics nie będzie wykorzystywany podczas Państwa wizyty na stronie. W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość. Aby skorzystać z prawa do odwołania, należy dezaktywować tę usługę za pomocą udostępnionego na stronie internetowej "narzędzia do wyrażania zgody na pliki cookie".

Zawarliśmy z Google umowę dotyczącą przetwarzania zamówień, która zapewnia ochronę danych osób odwiedzających naszą witrynę i zabrania nieuprawnionego ujawniania ich stronom trzecim.

Więcej informacji prawnych na temat Google (Universal) Analytics można znaleźć na stronach https://policies.google.com/privacy?hl=de&gl=de i https://policies.google.com/technologies/partner-sites.

Charakterystyka demograficzna
Google (Universal) Analytics korzysta ze specjalnej funkcji "charakterystyka demograficzna" i może za jej pomocą tworzyć statystyki zawierające stwierdzenia dotyczące wieku, płci i zainteresowań osób odwiedzających stronę. Odbywa się to poprzez analizę reklam i informacji od dostawców zewnętrznych. Dzięki temu możliwe jest określenie grup docelowych dla działań marketingowych. Zebrane dane nie mogą być jednak przypisane do konkretnej osoby i są usuwane po przechowywaniu przez okres dwóch miesięcy.

Sygnały Google
Jako rozszerzenie Google (Universal) Analytics, Google Signals może być używany na tej stronie internetowej do generowania raportów cross-device. Jeśli aktywowali Państwo spersonalizowane reklamy i połączyli swoje urządzenia z kontem Google, Google może, pod warunkiem uzyskania Państwa zgody na korzystanie z Google Analytics zgodnie z art. 6 (1) lit. a DSGVO, analizować Państwa zachowania w zakresie użytkowania na różnych urządzeniach i tworzyć modele baz danych, w tym dotyczące konwersji między urządzeniami. Nie otrzymujemy od Google żadnych danych osobowych, tylko statystyki. Jeśli chcesz zatrzymać analizę cross-device, możesz dezaktywować funkcję "Spersonalizowana reklama" w ustawieniach swojego konta Google. W tym celu należy postępować zgodnie z instrukcją na tej stronie: https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=de Więcej informacji na temat Sygnałów Google można znaleźć pod następującym linkiem: https://support.google.com/analytics/answer/7532985?hl=de

UserIDs
Jako rozszerzenie Google (Universal) Analytics, funkcja "UserIDs" może być używana na tej stronie internetowej. Jeśli wyrazili Państwo zgodę na korzystanie z Google (Universal) Analytics zgodnie z art. 6 (1) lit. a DSGVO, założyli Państwo konto na tej stronie internetowej i logują się za pomocą tego konta na różnych urządzeniach, Państwa działania, w tym konwersje, mogą być analizowane na różnych urządzeniach.

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca podpisał umowę EU-US Data Privacy Framework, która zapewnia zgodność z europejskim poziomem ochrony danych na podstawie decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony.

10) Retargeting/ Remarketing i śledzenie konwersji

10.1 Meta Pixel

W ramach naszej oferty online korzystamy z usługi "Meta Pixel" następującego dostawcy: Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Quare, Dublin 2, Irlandia ("Meta")

Jeśli użytkownik kliknie reklamę umieszczoną przez nas na Facebooku i/lub Instagramie, parametr jest dodawany do adresu URL naszej połączonej strony za pomocą "metapikseli". Ten parametr adresu URL jest następnie wprowadzany do przeglądarki użytkownika po przekierowaniu przez plik cookie, który nasza połączona strona sama ustawia.

Z jednej strony umożliwia to Meta określenie odwiedzających naszą ofertę online jako grupy docelowej do wyświetlania reklam (tzw. "reklam"). W związku z tym korzystamy z usługi, aby wyświetlać reklamy na Facebooku i/lub Instagramie umieszczone przez nas tylko tym użytkownikom, którzy również wykazali zainteresowanie naszą ofertą online lub którzy mają określone cechy (np. zainteresowania określonymi tematami lub produktami określonymi na podstawie odwiedzanych stron internetowych), które przekazujemy Meta (tzw. "niestandardowi odbiorcy").

Z drugiej strony "Meta Pixel" może być wykorzystywany do śledzenia, czy użytkownicy zostali przekierowani na naszą stronę internetową po kliknięciu reklamy i jakie działania tam podejmują (tzw. "śledzenie konwersji").

Gromadzone dane są dla nas anonimowe, więc nie pozwalają nam wyciągać żadnych wniosków na temat tożsamości użytkownika. Dane te są jednak przechowywane i przetwarzane przez Meta, dzięki czemu możliwe jest połączenie z odpowiednim profilem użytkownika, a Meta może wykorzystywać te dane do własnych celów reklamowych.

Wszelkie opisane powyżej przetwarzanie, w szczególności ustawianie plików cookies w celu odczytywania informacji o wykorzystywanym urządzeniu końcowym, odbywa się tylko wtedy, gdy udzielili nam Państwo na to wyraźnej zgody zgodnie z art. 6 (1) lit. a DSGVO. Użytkownik może w każdej chwili cofnąć swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość, dezaktywując tę usługę w "Narzędziu zgody na pliki cookie" udostępnionym na stronie internetowej.

Z dostawcą zawarliśmy umowę o realizację zamówienia, która zapewnia ochronę danych osób odwiedzających naszą stronę i zakazuje ich nieuprawnionego ujawniania osobom trzecim.

Informacje generowane przez Meta są zwykle przesyłane na serwer Meta i tam przechowywane; w tym kontekście mogą być również przesyłane na serwery Meta Platforms Inc. w USA.

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca podpisał umowę EU-US Data Privacy Framework, która zapewnia zgodność z europejskim poziomem ochrony danych na podstawie decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony.

10.2 Śledzenie wydajności idealo

Korzystamy z technologii śledzenia firmy Ingenious Technologies AG, Französische Straße 48, 10117 Berlin, aby ustalić związek między kliknięciem przez użytkownika na nośnik reklamowy lub wyświetleniem nośnika reklamowego (touch point) a działaniem użytkownika (np. zakupem w sklepie internetowym lub zapisem na newsletter). Dla każdego punktu dotykowego przeglądarka użytkownika wysyła żądanie HTTP do serwera Ingenious, z którym przekazywane są określone informacje.

Informacje te obejmują adres URL strony internetowej, na której umieszczono materiał reklamowy (referrer URL), identyfikator przeglądarki (user agent) urządzenia końcowego (w tym informacje o typie urządzenia i systemie operacyjnym), adres IP urządzenia końcowego (ten adres IP jest anonimizowany przez firmę Ingenious przed zapisaniem), nagłówki HTTP (pakiet danych z różnymi informacjami technicznymi przekazywanymi automatycznie przez przeglądarkę), czas żądania oraz - jeśli został już wcześniej zapisany na urządzeniu końcowym - plik cookie z całą jego zawartością.

Plik cookie to mały pakiet danych wymieniany między przeglądarką a serwerem. W tym pakiecie danych mogą być przechowywane i przesyłane informacje istotne dla aplikacji internetowej, np. zawartość wirtualnego koszyka na zakupy.

Technologia śledzenia przechowuje pliki cookie na urządzeniu końcowym użytkownika w celu udokumentowania działań. Plik cookie przechowuje informacje o ostatnich punktach styku (tj. kiedy dany nośnik reklamowy został wyświetlony lub kliknięty przez urządzenie końcowe). Ponadto w pliku cookie przechowywany jest identyfikator generowany przez Ingenious. W przypadku tego identyfikatora pliku cookie, Ingenious przechowuje dane o wykonanych punktach styku i informacje o działaniach użytkownika. W razie potrzeby zapisane punkty styku można połączyć w łańcuch sekwencji (user journey).

W przypadku żądania akcji, numer zamówienia i wartość koszyka z zamówieniem są zazwyczaj również przekazywane i przechowywane przez firmę Ingenious. Dodatkowo mogą być przesyłane i przechowywane następujące wartości: Twój numer klienta, cecha nowego klienta, Twój wiek i płeć, jak również informacje, które podałeś w ankiecie dla klientów.

Informacje przekazywane firmie Ingenious oraz pliki cookie służą wyłącznie do prawidłowego przypisania sukcesu nośnika reklamowego i odpowiedniego rozliczenia.

Wszelkie opisane powyżej przetwarzanie, w szczególności ustawianie plików cookies w celu odczytywania informacji o wykorzystywanym urządzeniu końcowym, odbywa się tylko wtedy, gdy udzielili nam Państwo na to wyraźnej zgody zgodnie z art. 6 (1) lit. a DSGVO. Użytkownik może w każdej chwili cofnąć swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość, dezaktywując tę usługę w "Narzędziu zgody na pliki cookie" udostępnionym na stronie internetowej.

Gromadzenie i przetwarzanie danych dotyczących śledzenia można alternatywnie dezaktywować poprzez wywołanie strony rezygnacji ze śledzenia, o której mowa poniżej:

https://marketing.net.idealo-partner.com/ts//tsv?settrackingoptout

Po wejściu na stronę Tracking Opt Out zapisywany jest specjalny plik cookie, który wyłącza śledzenie w aktualnej przeglądarce internetowej urządzenia końcowego. Śledzenie jest jednak ponownie aktywowane, gdy tylko użytkownik usunie plik cookie rezygnacji ze śledzenia.

Poniżej informujemy szczegółowo, które pliki cookie są wykorzystywane przez naszą technologię śledzenia:

Plik cookie o nazwie "tsv" zapisywany jest w momencie wyświetlenia nośnika reklamowego. Ten plik cookie zawiera identyfikator pliku cookie, a także listę z danymi dotyczącymi ostatnich punktów styku z reklamą, składającą się z czasu, adresu URL odsyłającego i kodu admedia (unikalny identyfikator nośnika reklamowego, który zawiera informacje o kanale dystrybucji, wydawcy, stronie internetowej wydawcy i nośniku reklamowym).

Plik cookie o nazwie "tsc" zapisywany jest po kliknięciu reklamy. Ten plik cookie zawiera identyfikator pliku cookie, listę z danymi o ostatnich kliknięciach, na którą składa się czas, adres URL odsyłającego, identyfikator strony w systemie sklepu klienta oraz kod admedia (unikalny identyfikator nośnika reklamowego, który zawiera informacje o kanale sprzedaży, wydawcy, stronie wydawcy i nośniku reklamowym).

Plik cookie o nazwie "trackingoptout" jest zapisywany po kliknięciu linku opt-out w celu wyłączenia śledzenia dla aktualnej przeglądarki internetowej tego urządzenia końcowego.

10. 3 Remarketing Google Ads

Niniejsza witryna internetowa wykorzystuje technologię retargetingu od następującego dostawcy: Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irlandia.

W tym celu Google ustawia plik cookie w przeglądarce urządzenia końcowego użytkownika, który automatycznie włącza reklamę opartą na zainteresowaniach za pomocą pseudonimowego identyfikatora pliku cookie i na podstawie odwiedzanych stron. Dalsze przetwarzanie danych będzie miało miejsce tylko wtedy, gdy użytkownik wyrazi zgodę na powiązanie przez Google historii przeglądania Internetu i aplikacji z jego kontem Google oraz na wykorzystanie informacji z konta Google do personalizacji reklam wyświetlanych w Internecie. W takim przypadku, jeśli użytkownik jest zalogowany w Google podczas odwiedzania naszej strony internetowej, Google wykorzysta jego dane wraz z danymi Google Analytics w celu utworzenia i zdefiniowania list grup docelowych do remarketingu na różnych urządzeniach. W tym celu dane osobowe użytkownika zostaną tymczasowo połączone przez Google z danymi Google Analytics w celu utworzenia grup docelowych. Korzystanie z Google Ads Remarketing może również wiązać się z przesyłaniem danych osobowych na serwery Google LLC. w USA.

Wszystkie opisane powyżej procesy przetwarzania, w szczególności ustawianie plików cookie w celu odczytu informacji na używanym urządzeniu końcowym, będą przeprowadzane tylko wtedy, gdy użytkownik wyrazi na to wyraźną zgodę zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO. Bez tej zgody technologia retargetingu nie będzie wykorzystywana podczas wizyty użytkownika na stronie internetowej.

Użytkownik może odwołać swoją zgodę w dowolnym momencie ze skutkiem na przyszłość. Aby wycofać zgodę, należy dezaktywować tę usługę w "Narzędziu do wyrażania zgody na pliki cookie" dostępnym na stronie internetowej.

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca podpisał umowę EU-US Data Privacy Framework, która zapewnia zgodność z europejskim poziomem ochrony danych na podstawie decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony.

10. 4 LinkedIn Insight

Niniejsza witryna internetowa wykorzystuje technologię retargetingu od następującego dostawcy: LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Place, Dublin 2, Irlandia.

Umożliwia nam to kierowanie do odwiedzających naszą witrynę spersonalizowanych reklam związanych z zainteresowaniami, którzy już wykazali zainteresowanie naszym sklepem i naszymi produktami. Materiały reklamowe są wyświetlane na podstawie opartej na plikach cookie analizy poprzednich i bieżących zachowań użytkowników, ale żadne dane osobowe nie są przechowywane. W przypadku technologii retargetingu plik cookie jest przechowywany na komputerze lub urządzeniu mobilnym użytkownika w celu gromadzenia pseudonimowych danych o jego zainteresowaniach, a tym samym indywidualnego dostosowywania reklam do przechowywanych informacji. Te pliki cookie to małe pliki tekstowe przechowywane na komputerze lub urządzeniu mobilnym użytkownika. Dzięki temu użytkownikowi wyświetlane są reklamy, które najprawdopodobniej odpowiadają jego zainteresowaniom w zakresie produktów i informacji.

Wszystkie opisane powyżej procesy przetwarzania, w szczególności ustawianie plików cookie w celu odczytu informacji na używanym urządzeniu końcowym, będą przeprowadzane tylko wtedy, gdy użytkownik wyrazi na to wyraźną zgodę zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO. Bez tej zgody technologia retargetingu nie będzie wykorzystywana podczas wizyty użytkownika na stronie internetowej.

Użytkownik może odwołać swoją zgodę w dowolnym momencie ze skutkiem na przyszłość. Aby wycofać zgodę, należy dezaktywować tę usługę w "Narzędziu do wyrażania zgody na pliki cookie" dostępnym na stronie internetowej.

10.5 Outbrain

Niniejsza witryna internetowa wykorzystuje technologię retargetingu od następującego dostawcy: Outbrain Inc, 39 W 13th Street, New York, NY 10011, USA.

Umożliwia nam to kierowanie do odwiedzających naszą witrynę spersonalizowanych reklam związanych z zainteresowaniami, którzy już wykazali zainteresowanie naszym sklepem i naszymi produktami. Materiały reklamowe są wyświetlane na podstawie opartej na plikach cookie analizy poprzednich i bieżących zachowań użytkowników, ale żadne dane osobowe nie są przechowywane. W przypadku technologii retargetingu plik cookie jest przechowywany na komputerze lub urządzeniu mobilnym użytkownika w celu gromadzenia pseudonimowych danych o jego zainteresowaniach, a tym samym indywidualnego dostosowywania reklam do przechowywanych informacji. Te pliki cookie to małe pliki tekstowe przechowywane na komputerze lub urządzeniu mobilnym użytkownika. Dzięki temu użytkownikowi wyświetlane są reklamy, które najprawdopodobniej odpowiadają jego zainteresowaniom w zakresie produktów i informacji.

Wszystkie opisane powyżej procesy przetwarzania, w szczególności ustawianie plików cookie w celu odczytu informacji na używanym urządzeniu końcowym, będą przeprowadzane tylko wtedy, gdy użytkownik wyrazi na to wyraźną zgodę zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO. Bez tej zgody technologia retargetingu nie będzie wykorzystywana podczas wizyty użytkownika na stronie internetowej.

Użytkownik może odwołać swoją zgodę w dowolnym momencie ze skutkiem na przyszłość. Aby wycofać zgodę, należy dezaktywować tę usługę w "Narzędziu do wyrażania zgody na pliki cookie" dostępnym na stronie internetowej.

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca powołuje się na standardowe klauzule umowne Komisji Europejskiej, które mają zapewnić przestrzeganie europejskiego poziomu ochrony danych.

10. 6 Piksel retargetingowy Pinterest

Niniejsza witryna internetowa wykorzystuje technologię retargetingu od następującego dostawcy: Pinterest Europe Ltd, Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Irlandia.

Umożliwia nam to kierowanie do odwiedzających naszą witrynę spersonalizowanych reklam związanych z zainteresowaniami, którzy już wykazali zainteresowanie naszym sklepem i naszymi produktami. Materiały reklamowe są wyświetlane na podstawie opartej na plikach cookie analizy poprzednich i bieżących zachowań użytkowników, ale żadne dane osobowe nie są przechowywane. W przypadku technologii retargetingu plik cookie jest przechowywany na komputerze lub urządzeniu mobilnym użytkownika w celu gromadzenia pseudonimowych danych o jego zainteresowaniach, a tym samym indywidualnego dostosowywania reklam do przechowywanych informacji. Te pliki cookie to małe pliki tekstowe przechowywane na komputerze lub urządzeniu mobilnym użytkownika. Dzięki temu użytkownikowi wyświetlane są reklamy, które najprawdopodobniej odpowiadają jego zainteresowaniom w zakresie produktów i informacji.

Wszystkie opisane powyżej procesy przetwarzania, w szczególności ustawianie plików cookie w celu odczytu informacji na używanym urządzeniu końcowym, będą przeprowadzane tylko wtedy, gdy użytkownik wyrazi na to wyraźną zgodę zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO. Bez tej zgody technologia retargetingu nie będzie wykorzystywana podczas wizyty użytkownika na stronie internetowej.

Użytkownik może odwołać swoją zgodę w dowolnym momencie ze skutkiem na przyszłość. Aby wycofać zgodę, należy dezaktywować tę usługę w "Narzędziu do wyrażania zgody na pliki cookie" dostępnym na stronie internetowej.

10.7 releva.nz

Niniejsza witryna internetowa wykorzystuje technologię retargetingu od następującego dostawcy: releva GmbH, Feilnerstr. 10, 10969 Berlin, Niemcy.

Umożliwia nam to kierowanie do odwiedzających naszą witrynę spersonalizowanych reklam związanych z zainteresowaniami, którzy już wykazali zainteresowanie naszym sklepem i naszymi produktami. Materiały reklamowe są wyświetlane na podstawie opartej na plikach cookie analizy poprzednich i bieżących zachowań użytkowników, ale żadne dane osobowe nie są przechowywane. W przypadku technologii retargetingu plik cookie jest przechowywany na komputerze lub urządzeniu mobilnym użytkownika w celu gromadzenia pseudonimowych danych o jego zainteresowaniach, a tym samym indywidualnego dostosowywania reklam do przechowywanych informacji. Te pliki cookie to małe pliki tekstowe przechowywane na komputerze lub urządzeniu mobilnym użytkownika. Dzięki temu użytkownikowi wyświetlane są reklamy, które najprawdopodobniej odpowiadają jego zainteresowaniom w zakresie produktów i informacji.

Wszystkie opisane powyżej procesy przetwarzania, w szczególności ustawianie plików cookie w celu odczytu informacji na używanym urządzeniu końcowym, będą przeprowadzane tylko wtedy, gdy użytkownik wyrazi na to wyraźną zgodę zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO. Bez tej zgody technologia retargetingu nie będzie wykorzystywana podczas wizyty użytkownika na stronie internetowej.

Użytkownik może odwołać swoją zgodę w dowolnym momencie ze skutkiem na przyszłość. Aby wycofać zgodę, należy dezaktywować tę usługę w "Narzędziu do wyrażania zgody na pliki cookie" dostępnym na stronie internetowej.

10.8 Taboola

Niniejsza witryna korzysta z technologii retargetingu od następującego dostawcy: Taboola Inc., 16 Madison Square West 7th Floor, New York, NY 10010, USA

Umożliwia nam to kierowanie do odwiedzających naszą witrynę spersonalizowanych reklam związanych z zainteresowaniami, którzy już wykazali zainteresowanie naszym sklepem i naszymi produktami. Materiały reklamowe są wyświetlane na podstawie opartej na plikach cookie analizy poprzednich i bieżących zachowań użytkowników, ale żadne dane osobowe nie są przechowywane. W przypadku technologii retargetingu plik cookie jest przechowywany na komputerze lub urządzeniu mobilnym użytkownika w celu gromadzenia pseudonimowych danych o jego zainteresowaniach, a tym samym indywidualnego dostosowywania reklam do przechowywanych informacji. Te pliki cookie to małe pliki tekstowe przechowywane na komputerze lub urządzeniu mobilnym użytkownika. Dzięki temu użytkownikowi wyświetlane są reklamy, które najprawdopodobniej odpowiadają jego zainteresowaniom w zakresie produktów i informacji.

Wszystkie opisane powyżej procesy przetwarzania, w szczególności ustawianie plików cookie w celu odczytu informacji na używanym urządzeniu końcowym, będą przeprowadzane tylko wtedy, gdy użytkownik wyrazi na to wyraźną zgodę zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO. Bez tej zgody technologia retargetingu nie będzie wykorzystywana podczas wizyty użytkownika na stronie internetowej.

Użytkownik może odwołać swoją zgodę w dowolnym momencie ze skutkiem na przyszłość. Aby wycofać zgodę, należy dezaktywować tę usługę w "Narzędziu do wyrażania zgody na pliki cookie" dostępnym na stronie internetowej.

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca powołuje się na standardowe klauzule umowne Komisji Europejskiej, które mają zapewnić przestrzeganie europejskiego poziomu ochrony danych.

10.9 śledzenie sprzedaży billiger.de

Niniejsza witryna korzysta z technologii śledzenia konwersji następującego dostawcy: solute.de GmbH, Zeppelinstraße 15, D-76185 Karlsruhe, Niemcy

Jeśli użytkownik trafił na naszą stronę internetową z reklamy w domenie dostawcy, powodzenie reklamy można śledzić za pomocą plików cookie i/lub porównywalnych technologii (piksele śledzące, sygnały nawigacyjne w sieci Web, pingi lub żądania HTTP).

W tym celu niektóre informacje o urządzeniu końcowym i przeglądarce, w tym adres IP użytkownika, jeśli ma to zastosowanie, są odczytywane za pomocą technologii śledzenia w celu rejestrowania i oceny wcześniej zdefiniowanych przez nas działań użytkownika (np. zakończonych transakcji, potencjalnych klientów, zapytań w witrynie, wywołań stron produktów). Umożliwia nam to tworzenie statystyk dotyczących zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej po przekierowaniu z reklamy, które wykorzystujemy do optymalizacji naszej oferty.

Wszelkie opisane powyżej przetwarzanie, w szczególności ustawianie plików cookies w celu odczytywania informacji o wykorzystywanym urządzeniu końcowym, odbywa się tylko wtedy, gdy udzielili nam Państwo na to wyraźnej zgody zgodnie z art. 6 (1) lit. a DSGVO. Użytkownik może w każdej chwili cofnąć swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość, dezaktywując tę usługę w "Narzędziu zgody na pliki cookie" udostępnionym na stronie internetowej.

Z dostawcą zawarliśmy umowę o realizację zamówienia, która zapewnia ochronę danych osób odwiedzających naszą stronę i zakazuje ich nieuprawnionego ujawniania osobom trzecim.

10. 10 Śledzenie konwersji Google Ads

Niniejsza strona internetowa korzysta z internetowego programu reklamowego "Google Ads" oraz, w ramach Google Ads, śledzenia konwersji Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irlandia ("Google").

Korzystamy z oferty Google Ads, aby zwrócić uwagę na nasze atrakcyjne oferty na zewnętrznych stronach internetowych za pomocą mediów reklamowych (tzw. Google Adwords). Możemy określić, jak skuteczne są poszczególne działania reklamowe w odniesieniu do danych kampanii reklamowych. W ten sposób dążymy do tego, aby wyświetlać użytkownikowi reklamy, które go interesują, sprawiając, że nasza strona internetowa jest dla niego bardziej interesująca i uzyskując uczciwe obliczenie poniesionych kosztów reklamy.

Plik cookie śledzenia konwersji jest ustawiany, gdy użytkownik kliknie reklamę umieszczoną przez Google. Pliki cookie to małe pliki tekstowe przechowywane na urządzeniu końcowym użytkownika. Te pliki cookie zwykle tracą ważność po 30 dniach i nie są wykorzystywane do osobistej identyfikacji. Jeśli użytkownik odwiedza określone strony tej witryny, a plik cookie jeszcze nie wygasł, Google i my możemy rozpoznać, że użytkownik kliknął reklamę i został przekierowany na tę stronę. Każdy klient Google Ads otrzymuje inny plik cookie. Pliki cookie nie mogą być zatem śledzone na stronach internetowych klientów Google Ads. Informacje uzyskane za pomocą pliku cookie konwersji są wykorzystywane do tworzenia statystyk konwersji dla klientów Google Ads, którzy zdecydowali się na śledzenie konwersji. Klienci poznają całkowitą liczbę użytkowników, którzy kliknęli ich reklamę i zostali przekierowani na stronę oznaczoną tagiem śledzenia konwersji. Nie otrzymują jednak żadnych informacji, które mogłyby posłużyć do osobistej identyfikacji użytkowników.

Korzystanie z Google Ads może również skutkować przesyłaniem danych osobowych na serwery Google LLC. w USA.

Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych przez Google Ads Conversion Tracking oraz przetwarzania danych ze stron internetowych przez Google można znaleźć tutaj: https://policies.google.com/technologies/partner-sites.

Wszelkie opisane powyżej przetwarzanie, w szczególności ustawianie plików cookies w celu odczytywania informacji o wykorzystywanym urządzeniu końcowym, odbywa się tylko wtedy, gdy udzielili nam Państwo na to wyraźnej zgody zgodnie z art. 6 (1) lit. a DSGVO. Użytkownik może w każdej chwili cofnąć swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość, dezaktywując tę usługę w "Narzędziu zgody na pliki cookie" udostępnionym na stronie internetowej.

Można również trwale sprzeciwić się ustawianiu plików cookie przez śledzenie konwersji Google Ads, pobierając i instalując wtyczkę przeglądarki Google dostępną pod poniższym linkiem:
https://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de

Aby kierować reklamy do użytkowników, których dane otrzymaliśmy w kontekście relacji biznesowych lub podobnych do biznesowych, w sposób bardziej zorientowany na zainteresowania, korzystamy z funkcji dopasowywania klientów w kontekście Google Ads. W tym celu przesyłamy jeden lub więcej plików z zagregowanymi danymi klientów (głównie adresami e-mail i numerami telefonów) drogą elektroniczną do Google. Google nie ma dostępu do czystych danych, ale automatycznie szyfruje informacje w plikach klientów podczas procesu transmisji przy użyciu specjalnego algorytmu. Zaszyfrowane informacje mogą być następnie wykorzystywane przez Google wyłącznie w celu przypisania ich do istniejących kont Google utworzonych przez osoby, których dane dotyczą. Umożliwia to wyświetlanie spersonalizowanych reklam za pośrednictwem wszystkich usług Google powiązanych z danym kontem Google.

Przekazywanie danych klienta do Google będzie miało miejsce tylko wtedy, gdy użytkownik wyrazi na to wyraźną zgodę zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO. Zgodę tę można w każdej chwili odwołać ze skutkiem na przyszłość. Więcej informacji na temat środków ochrony danych Google w odniesieniu do funkcji dopasowywania klientów można znaleźć tutaj: https://support.google.com/google-ads/answer/6334160?hl=de&ref_topic=10550182
Polityka prywatności Google jest dostępna tutaj: https://www.google.de/policies/privacy/

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca podpisał umowę EU-US Data Privacy Framework, która zapewnia zgodność z europejskim poziomem ochrony danych na podstawie decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony.

10. 11 Śledzenie konwersji Google Ads

Niniejsza strona internetowa korzysta z internetowego programu reklamowego "Google Ads" oraz, w ramach Google Ads, śledzenia konwersji Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irlandia ("Google"). Korzystamy z Google Ads, aby zwrócić uwagę na nasze atrakcyjne oferty na zewnętrznych stronach internetowych za pomocą mediów reklamowych (tzw. Google Adwords). Możemy określić, jak skuteczne są poszczególne działania reklamowe w odniesieniu do danych kampanii reklamowych. W ten sposób dążymy do tego, aby wyświetlać użytkownikowi reklamy, które go interesują, sprawiając, że nasza strona internetowa jest dla niego bardziej interesująca i uzyskując uczciwe obliczenie poniesionych kosztów reklamy.

Plik cookie śledzenia konwersji jest ustawiany, gdy użytkownik kliknie reklamę umieszczoną przez Google. Pliki cookie to małe pliki tekstowe przechowywane na urządzeniu końcowym użytkownika. Te pliki cookie zazwyczaj tracą ważność po 30 dniach i nie są wykorzystywane do osobistej identyfikacji. Jeśli użytkownik odwiedza określone strony tej witryny, a plik cookie jeszcze nie wygasł, Google i my możemy rozpoznać, że użytkownik kliknął reklamę i został przekierowany na tę stronę. Każdy klient Google Ads otrzymuje inny plik cookie. Pliki cookie nie mogą być zatem śledzone na stronach internetowych klientów Google Ads. Informacje uzyskane za pomocą pliku cookie konwersji są wykorzystywane do tworzenia statystyk konwersji dla klientów Google Ads, którzy zdecydowali się na śledzenie konwersji. Klienci poznają całkowitą liczbę użytkowników, którzy kliknęli ich reklamę i zostali przekierowani na stronę oznaczoną tagiem śledzenia konwersji. Nie otrzymują jednak żadnych informacji, które mogłyby posłużyć do osobistej identyfikacji użytkowników. Korzystanie z Google Ads może również skutkować przesyłaniem danych osobowych na serwery Google LLC. w USA.

Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych przez Google Ads Conversion Tracking oraz przetwarzania danych ze stron internetowych przez Google można znaleźć tutaj: https://policies.google.com/technologies/partner-sites.

Wszelkie opisane powyżej przetwarzanie, w szczególności ustawianie plików cookies w celu odczytywania informacji o wykorzystywanym urządzeniu końcowym, odbywa się tylko wtedy, gdy udzielili nam Państwo na to wyraźnej zgody zgodnie z art. 6 (1) lit. a DSGVO. Użytkownik może w każdej chwili cofnąć swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość, dezaktywując tę usługę w "Narzędziu zgody na pliki cookie" udostępnionym na stronie internetowej.

Można również trwale sprzeciwić się ustawianiu plików cookie przez śledzenie konwersji Google Ads, pobierając i instalując wtyczkę przeglądarki Google dostępną pod poniższym linkiem:
https://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de

Należy pamiętać, że niektóre funkcje tej witryny mogą nie działać lub mogą być ograniczone, jeśli użytkownik wyłączył korzystanie z plików cookie.
Polityka prywatności Google jest dostępna tutaj: https://www.google.de/policies/privacy/

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca podpisał umowę EU-US Data Privacy Framework, która zapewnia zgodność z europejskim poziomem ochrony danych na podstawie decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony.

10. 12 Platforma marketingowa Google

Niniejsza strona internetowa korzysta z internetowego narzędzia marketingowego Google Marketing Platform operatora Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irlandia ("GMP").

GMP wykorzystuje pliki cookie do wyświetlania reklam, które są odpowiednie dla użytkowników, w celu poprawy raportów dotyczących wydajności kampanii lub w celu uniemożliwienia użytkownikowi oglądania tych samych reklam więcej niż jeden raz. Za pomocą identyfikatora pliku cookie Google rejestruje, które reklamy są wyświetlane w danej przeglądarce, a tym samym może zapobiec ich wielokrotnemu wyświetlaniu. Ponadto GMP może wykorzystywać identyfikatory plików cookie do rejestrowania tak zwanych konwersji związanych z żądaniami reklam. Dzieje się tak na przykład, gdy użytkownik widzi reklamę GMP, a następnie za pomocą tej samej przeglądarki wywołuje witrynę reklamodawcy i dokonuje zakupu za pośrednictwem tej witryny. Według Google pliki cookie GMP nie zawierają żadnych danych osobowych.
Ze względu na wykorzystywane narzędzia marketingowe przeglądarka użytkownika automatycznie nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerem Google.

Nie mamy wpływu na zakres i dalsze wykorzystanie danych zebranych przez Google za pomocą tego narzędzia i dlatego informujemy użytkownika zgodnie z naszym stanem wiedzy w następujący sposób: Poprzez integrację GMP, Google otrzymuje informację, że użytkownik wywołał odpowiednią część naszej strony internetowej lub kliknął na reklamę od nas. Jeśli użytkownik jest zarejestrowany w usłudze Google, Google może przypisać wizytę do jego konta. Nawet jeśli nie jesteś zarejestrowany w Google lub nie zalogowałeś się, możliwe jest, że dostawca uzyska i zapisze Twój adres IP. Korzystanie z GMP może również skutkować przesyłaniem danych osobowych na serwery Google LLC. w USA.

Wszelkie opisane powyżej przetwarzanie, w szczególności ustawianie plików cookies w celu odczytywania informacji o wykorzystywanym urządzeniu końcowym, odbywa się tylko wtedy, gdy udzielili nam Państwo na to wyraźnej zgody zgodnie z art. 6 (1) lit. a DSGVO. Użytkownik może w każdej chwili cofnąć swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość, dezaktywując tę usługę w "Narzędziu zgody na pliki cookie" udostępnionym na stronie internetowej.

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca podpisał umowę EU-US Data Privacy Framework, która zapewnia zgodność z europejskim poziomem ochrony danych na podstawie decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony.

Politykę prywatności GMP by Google można znaleźć tutaj: https://www.google.de/policies/privacy/

11) Funkcjonalności strony

11.1 Wtyczka do zakładek AddThis

Na naszej stronie internetowej wykorzystywane są wtyczki sieci społecznościowej następującego dostawcy: AddThis LLC, Inc. 8000 Westpark Drive, Suite 625, McLean, VA 2210, USA.

Wtyczki te umożliwiają bezpośrednie interakcje z treściami w sieci społecznościowej.

W celu zwiększenia ochrony Państwa danych podczas odwiedzania naszej strony internetowej, wtyczki są początkowo dezaktywowane i zintegrowane ze stroną za pomocą tzw.

Integracja ta zapewnia, że w momencie wywołania strony naszej witryny zawierającej takie wtyczki, nie jest jeszcze nawiązywane połączenie z serwerami dostawcy.

Dopiero po aktywacji wtyczek, a tym samym wyrażeniu zgody na przekazywanie danych zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO, przeglądarka nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerami dostawcy. W tym procesie, niezależnie od logowania do istniejącego profilu użytkownika, informacje o używanym urządzeniu końcowym (w tym adres IP), przeglądarce i historii stron są w pewnym zakresie przesyłane do dostawcy i mogą być tam dalej przetwarzane.

Jeśli jesteś zalogowany do istniejącego profilu użytkownika w sieci społecznościowej dostawcy, informacje o interakcjach przeprowadzanych za pośrednictwem wtyczek będą również tam publikowane i wyświetlane Twoim kontaktom.
Użytkownik może w każdej chwili cofnąć swoją zgodę, dezaktywując aktywowaną wtyczkę poprzez ponowne jej kliknięcie. Cofnięcie zgody nie ma jednak wpływu na dane, które zostały już przesłane do dostawcy.

Z dostawcą zawarliśmy umowę o realizację zamówienia, która zapewnia ochronę danych osób odwiedzających naszą stronę i zakazuje ich nieuprawnionego ujawniania osobom trzecim.

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca powołuje się na standardowe klauzule umowne Komisji Europejskiej, które mają zapewnić przestrzeganie europejskiego poziomu ochrony danych.

11.2 Wtyczki do Facebooka

Na naszej stronie internetowej wykorzystywane są wtyczki sieci społecznościowej następującego dostawcy: Meta Platforms Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irlandia.

Wtyczki te umożliwiają bezpośrednie interakcje z treściami w sieci społecznościowej.

W celu zwiększenia ochrony Państwa danych podczas odwiedzania naszej strony internetowej, wtyczki są początkowo dezaktywowane i zintegrowane ze stroną za pomocą tzw.

Integracja ta zapewnia, że w momencie wywołania strony naszej witryny zawierającej takie wtyczki, nie jest jeszcze nawiązywane połączenie z serwerami dostawcy.

Dopiero po aktywacji wtyczek, a tym samym wyrażeniu zgody na przekazywanie danych zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO, przeglądarka nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerami dostawcy. W tym procesie, niezależnie od logowania do istniejącego profilu użytkownika, informacje o używanym urządzeniu końcowym (w tym adres IP), przeglądarce i historii stron są w pewnym zakresie przesyłane do dostawcy i mogą być tam dalej przetwarzane.

Jeśli jesteś zalogowany do istniejącego profilu użytkownika w sieci społecznościowej dostawcy, informacje o interakcjach przeprowadzanych za pośrednictwem wtyczek będą również tam publikowane i wyświetlane Twoim kontaktom.
Użytkownik może w każdej chwili cofnąć swoją zgodę, dezaktywując aktywowaną wtyczkę poprzez ponowne jej kliknięcie. Cofnięcie zgody nie ma jednak wpływu na dane, które zostały już przesłane do dostawcy.

Dane mogą być również przekazywane do: Meta Platforms Inc, USA

Z dostawcą zawarliśmy umowę o realizację zamówienia, która zapewnia ochronę danych osób odwiedzających naszą stronę i zakazuje ich nieuprawnionego ujawniania osobom trzecim.

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca podpisał umowę EU-US Data Privacy Framework, która zapewnia zgodność z europejskim poziomem ochrony danych na podstawie decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony.

11.3 Wtyczki do Instagrama

Na naszej stronie internetowej wykorzystywane są wtyczki sieci społecznościowej następującego dostawcy: Meta Platforms Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Irlandia.

Wtyczki te umożliwiają bezpośrednie interakcje z treściami w sieci społecznościowej.

W celu zwiększenia ochrony Państwa danych podczas odwiedzania naszej strony internetowej, wtyczki są początkowo dezaktywowane i zintegrowane ze stroną za pomocą tzw.

Integracja ta zapewnia, że w momencie wywołania strony naszej witryny zawierającej takie wtyczki, nie jest jeszcze nawiązywane połączenie z serwerami dostawcy.

Dopiero po aktywacji wtyczek i tym samym wyrażeniu zgody na przekazywanie danych zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO, Państwa przeglądarka nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerami dostawcy. Tutaj, niezależnie od zalogowania się do istniejącego profilu użytkownika, informacje o zastosowanym urządzeniu końcowym (łącznie z adresem IP), przeglądarce i historii stron będą w pewnym zakresie przekazywane do oferenta i tam w razie potrzeby przetwarzane.

Jeśli jesteś zalogowany na istniejącym profilu użytkownika w sieci społecznościowej dostawcy, informacje o interakcjach przeprowadzonych za pośrednictwem wtyczek zostaną tam również opublikowane i wyświetlone Twoim kontaktom.
W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę, dezaktywując aktywowaną wtyczkę poprzez ponowne kliknięcie. Odwołanie nie ma jednak wpływu na dane, które zostały już przekazane dostawcy.

Dane mogą być również przekazywane: Meta Platforms Inc, USA

Z dostawcą zawarliśmy umowę o realizację zamówienia, która zapewnia ochronę danych osób odwiedzających naszą stronę i zakazuje ich nieuprawnionego ujawniania osobom trzecim.

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca podpisał umowę EU-US Data Privacy Framework, która zapewnia zgodność z europejskim poziomem ochrony danych na podstawie decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony.

11.4 Wtyczki LinkedIn

Na naszej stronie internetowej wykorzystywane są wtyczki sieci społecznościowej następującego dostawcy: LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Place, Dublin 2, Irlandia.

Wtyczki te umożliwiają bezpośrednie interakcje z treściami w sieci społecznościowej.

W celu zwiększenia ochrony Państwa danych podczas odwiedzania naszej strony internetowej, wtyczki są początkowo dezaktywowane i zintegrowane ze stroną za pomocą tzw.

Integracja ta zapewnia, że w momencie wywołania strony naszej witryny zawierającej takie wtyczki, nie jest jeszcze nawiązywane połączenie z serwerami dostawcy.

Dopiero po aktywacji wtyczek i tym samym wyrażeniu zgody na przekazywanie danych zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO, Państwa przeglądarka nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerami dostawcy. Tutaj, niezależnie od zalogowania się do istniejącego profilu użytkownika, informacje o zastosowanym urządzeniu końcowym (łącznie z adresem IP), przeglądarce i historii stron będą w pewnym zakresie przekazywane do oferenta i tam w razie potrzeby przetwarzane.

Jeśli jesteś zalogowany na istniejącym profilu użytkownika w sieci społecznościowej dostawcy, informacje o interakcjach przeprowadzonych za pośrednictwem wtyczek zostaną tam również opublikowane i wyświetlone Twoim kontaktom.
W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę, dezaktywując aktywowaną wtyczkę poprzez ponowne kliknięcie. Odwołanie nie ma jednak wpływu na dane, które zostały już przekazane dostawcy.

Dane mogą być również przekazywane do: LinkedIn Inc, USA

Z dostawcą zawarliśmy umowę o realizację zamówienia, która zapewnia ochronę danych osób odwiedzających naszą stronę i zakazuje ich nieuprawnionego ujawniania osobom trzecim.

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca powołuje się na standardowe klauzule umowne Komisji Europejskiej, które mają zapewnić przestrzeganie europejskiego poziomu ochrony danych.

11.5 Wtyczki Pinterest

Na naszej stronie internetowej wykorzystywane są wtyczki sieci społecznościowej następującego dostawcy: Pinterest Europe Ltd, Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Irlandia.

Wtyczki te umożliwiają bezpośrednie interakcje z treściami w sieci społecznościowej.

W celu zwiększenia ochrony Państwa danych podczas odwiedzania naszej strony internetowej, wtyczki są początkowo dezaktywowane i zintegrowane ze stroną za pomocą tzw.

Integracja ta zapewnia, że w momencie wywołania strony naszej witryny zawierającej takie wtyczki, nie jest jeszcze nawiązywane połączenie z serwerami dostawcy.

Dopiero po aktywacji wtyczek i tym samym wyrażeniu zgody na przekazywanie danych zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO, Państwa przeglądarka nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerami dostawcy. Tutaj, niezależnie od zalogowania się do istniejącego profilu użytkownika, informacje o zastosowanym urządzeniu końcowym (łącznie z adresem IP), przeglądarce i historii stron będą w pewnym zakresie przekazywane do oferenta i tam w razie potrzeby przetwarzane.

Jeśli jesteś zalogowany na istniejącym profilu użytkownika w sieci społecznościowej dostawcy, informacje o interakcjach przeprowadzonych za pośrednictwem wtyczek zostaną tam również opublikowane i wyświetlone Twoim kontaktom.
W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę, dezaktywując aktywowaną wtyczkę poprzez ponowne kliknięcie. Odwołanie nie ma jednak wpływu na dane, które zostały już przekazane dostawcy.

Dane mogą być również przekazywane do: Pinterest Inc, USA

Z dostawcą zawarliśmy umowę o realizację zamówienia, która zapewnia ochronę danych osób odwiedzających naszą stronę i zakazuje ich nieuprawnionego ujawniania osobom trzecim.

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca powołuje się na standardowe klauzule umowne Komisji Europejskiej, które mają zapewnić przestrzeganie europejskiego poziomu ochrony danych.

11.6 X-Plugins

Na naszej stronie internetowej używane są wtyczki sieci społecznościowej następującego dostawcy: Twitter International Unlimited Company, One Cumberland Place, Fenian Street, Dublin 2, D02 AX07 Irlandia

Wtyczki te umożliwiają bezpośrednie interakcje z treściami w sieci społecznościowej.

W celu zwiększenia ochrony Państwa danych podczas odwiedzania naszej strony internetowej, wtyczki są początkowo dezaktywowane i zintegrowane ze stroną za pomocą tzw.

Integracja ta zapewnia, że w momencie wywołania strony naszej witryny zawierającej takie wtyczki, nie jest jeszcze nawiązywane połączenie z serwerami dostawcy.

Dopiero po aktywacji wtyczek i tym samym wyrażeniu zgody na przekazywanie danych zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO, Państwa przeglądarka nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerami dostawcy. Tutaj, niezależnie od zalogowania się do istniejącego profilu użytkownika, informacje o zastosowanym urządzeniu końcowym (łącznie z adresem IP), przeglądarce i historii stron będą w pewnym zakresie przekazywane do oferenta i tam w razie potrzeby przetwarzane.

Jeśli jesteś zalogowany na istniejącym profilu użytkownika w sieci społecznościowej dostawcy, informacje o interakcjach przeprowadzonych za pośrednictwem wtyczek zostaną tam również opublikowane i wyświetlone Twoim kontaktom.
W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę, dezaktywując aktywowaną wtyczkę poprzez ponowne kliknięcie. Odwołanie nie ma jednak wpływu na dane, które zostały już przekazane dostawcy.

Dane mogą być również przekazywane do: X Corp, USA

Z dostawcą zawarliśmy umowę o realizację zamówienia, która zapewnia ochronę danych osób odwiedzających naszą stronę i zakazuje ich nieuprawnionego ujawniania osobom trzecim.

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca powołuje się na standardowe klauzule umowne Komisji Europejskiej, które mają zapewnić przestrzeganie europejskiego poziomu ochrony danych.

11.7 Wtyczki Xing

Na tej stronie internetowej używany jest "XING Share Button" następującego dostawcy: New Work SE, Am Strandkai 1, 20457 Hamburg, Niemcy.
Podczas korzystania z tej strony internetowej, poprzez przeglądarkę internetową nawiązywane jest na krótko połączenie z serwerami dostawcy, za pomocą których udostępniane są funkcje "XING Share Button" (w szczególności obliczanie/wyświetlanie wartości licznika). Dostawca nie zapisuje żadnych danych osobowych, w szczególności żadnych adresów IP. W związku z "XING Share Button" nie dokonuje się również oceny zachowań użytkownika poprzez zastosowanie plików cookie.

11. 8 Vimeo

Ta strona internetowa wykorzystuje wtyczki do wyświetlania i odtwarzania filmów od następującego dostawcy: Vimeo.com, Inc, 330 West 34th Street, 10th Floor, New York, NY 10001, USA

Gdy wywołują Państwo stronę naszej witryny, która zawiera taką wtyczkę, Państwa przeglądarka nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerami dostawcy w celu załadowania wtyczki. W tym procesie pewne informacje, w tym Państwa adres IP, są przekazywane do dostawcy.

Jeśli odtwarzanie osadzonych filmów wideo jest uruchamiane za pośrednictwem wtyczki, dostawca używa również plików cookie do zbierania informacji o zachowaniu użytkownika, tworzenia statystyk odtwarzania i zapobiegania nadużyciom.

Jeśli podczas wizyty na stronie są Państwo zalogowani na koncie użytkownika u oferenta, to po kliknięciu na film Państwa dane zostaną bezpośrednio przypisane do Państwa konta. Jeśli nie chcesz, aby zostało to przypisane do Twojego konta, musisz wylogować się przed kliknięciem przycisku odtwarzania.

Wszelkie wyżej wymienione przetwarzanie, w szczególności ustawianie plików cookie w celu odczytywania informacji o wykorzystywanym urządzeniu końcowym, odbywa się tylko wtedy, gdy udzielili nam Państwo na to wyraźnej zgody zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO. W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość, dezaktywując tę usługę za pośrednictwem udostępnionego na stronie internetowej "Narzędzia do wyrażania zgody na pliki cookie".

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca podpisał umowę EU-US Data Privacy Framework, która zapewnia zgodność z europejskim poziomem ochrony danych na podstawie decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony.

11.9 Youtube

Ta strona internetowa wykorzystuje wtyczki do wyświetlania i odtwarzania filmów wideo od następującego dostawcy: Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irlandia.

Dane mogą być również przekazywane do: Google LLC, USA

Gdy wywołują Państwo stronę naszej witryny, która zawiera taką wtyczkę, Państwa przeglądarka nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerami dostawcy w celu załadowania wtyczki. W tym procesie pewne informacje, w tym Państwa adres IP, są przekazywane do dostawcy.

Jeśli odtwarzanie osadzonych filmów wideo jest uruchamiane za pośrednictwem wtyczki, dostawca używa również plików cookie do zbierania informacji o zachowaniu użytkownika, tworzenia statystyk odtwarzania i zapobiegania nadużyciom.

Jeśli podczas wizyty na stronie są Państwo zalogowani na koncie użytkownika u oferenta, to po kliknięciu na film Państwa dane zostaną bezpośrednio przypisane do Państwa konta. Jeśli nie chcesz, aby zostało to przypisane do Twojego konta, musisz wylogować się przed kliknięciem przycisku odtwarzania.

Wszelkie wyżej wymienione przetwarzanie, w szczególności ustawianie plików cookie w celu odczytywania informacji o wykorzystywanym urządzeniu końcowym, odbywa się tylko wtedy, gdy udzielili nam Państwo na to wyraźnej zgody zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO. W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość, dezaktywując tę usługę za pośrednictwem udostępnionego na stronie internetowej "Narzędzia do wyrażania zgody na pliki cookie".

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca podpisał umowę EU-US Data Privacy Framework, która zapewnia zgodność z europejskim poziomem ochrony danych na podstawie decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony.

11.10 Spotify

Na tej stronie internetowej do odtwarzania utworów muzycznych zintegrowane są funkcjonalności następującego dostawcy usług muzycznych: Spotify AB, Birger Jarlsgatan 61, 113 56 Sztokholm, Szwecja.

Podczas odwiedzania tej strony za pośrednictwem tej integracji może zostać nawiązane bezpośrednie połączenie pomiędzy Państwa przeglądarką a serwerami dostawcy, nawet jeśli nie posiadają Państwo konta u dostawcy lub nie są na nim zalogowani.

Dostawca otrzymuje w ten sposób informację, że odwiedzili Państwo naszą stronę. Informacje zebrane w tym procesie (w tym ewentualnie Państwa adres IP) są przekazywane przez Państwa przeglądarkę bezpośrednio na serwer oferenta i tam zapisywane. Informacje te nie są jednak wykorzystywane do identyfikacji użytkownika i nie są przekazywane osobom trzecim.

Jeśli odtwarzasz utwór muzyczny za pomocą odpowiedniej funkcji, będąc zalogowanym na koncie użytkownika oferenta, oferent może przyporządkować wizytę na naszej stronie do tego konta. Jeśli nie życzą sobie Państwo przyporządkowania do konta, należy wylogować się przed kliknięciem przycisku odtwarzania.

Opisane powyżej przetwarzanie danych odbywa się zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO na podstawie naszego uzasadnionego interesu w atrakcyjnym akustycznie projekcie wizyty na naszej stronie internetowej.

Użytkownik może również sprzeciwić się ładowaniu funkcji odtwarzania dostawcy, a tym samym opisanym powyżej operacjom przetwarzania danych w przyszłości, korzystając z dodatków do przeglądarki, np. blokera skryptów "NoScript"(https://noscript.net/).

11. 11 Facebook Connect

Na naszej stronie internetowej udostępniamy funkcję pojedynczego logowania od następującego dostawcy: Meta Platforms Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irlandia.

Oprócz przekazania danych do wyżej wymienionej lokalizacji dostawcy, dane mogą być również przekazane do: Meta Platforms Inc, USA

Jeśli masz konto u dostawcy, możesz użyć tych danych do utworzenia konta użytkownika lub do rejestracji na naszej stronie internetowej.

Podczas odwiedzania tej strony za pomocą funkcji logowania można nawiązać bezpośrednie połączenie pomiędzy Państwa przeglądarką a serwerami oferenta, nawet jeśli nie posiadają Państwo konta u oferenta lub nie są na nim zalogowani. Dostawca otrzymuje w ten sposób informację, że odwiedzili Państwo naszą stronę. Zebrane w ten sposób informacje (w tym ewentualnie Państwa adres IP) są przekazywane przez Państwa przeglądarkę bezpośrednio na serwer oferenta i tam zapisywane. Informacje te nie są jednak wykorzystywane do identyfikacji użytkownika i nie są przekazywane osobom trzecim.

Te operacje przetwarzania danych są przeprowadzane zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO na podstawie naszego uzasadnionego interesu w zakresie przyjaznego dla użytkownika i interaktywnego projektowania naszej obecności w Internecie.

Jeśli klikną Państwo na naszej stronie internetowej na przycisk rejestracji, aby zarejestrować się z danymi konta u oferenta, oferent przekaże nam ogólne i publicznie dostępne informacje zapisane na Państwa koncie (identyfikator użytkownika, nazwisko, adres, adres e-mail, wiek i płeć) wyłącznie na podstawie Państwa wyraźnej zgody zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO.

Przekazane przez oferenta dane przechowujemy i wykorzystujemy do założenia konta użytkownika z niezbędnymi danymi (tytuł, imię, nazwisko, dane adresowe, kraj, adres e-mail, data urodzenia), o ile udostępniłeś je oferentowi. Natomiast dane (np. informacje o Twoim surfowaniu lub zachowaniach zakupowych) mogą być przekazywane przez nas na Twoje konto u oferenta na podstawie Twojej zgody.

Udzieloną zgodę można w każdej chwili odwołać ze skutkiem na przyszłość.

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca podpisał umowę EU-US Data Privacy Framework, która zapewnia zgodność z europejskim poziomem ochrony danych na podstawie decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony.

11. 12 Logowanie Google

Na naszej stronie internetowej udostępniamy funkcję pojedynczego logowania od następującego dostawcy: Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irlandia.

Oprócz przekazania danych do wyżej wymienionej lokalizacji dostawcy, dane mogą być również przekazywane do: Google LLC, USA

Jeśli masz konto u dostawcy, możesz użyć tych danych do utworzenia konta użytkownika lub do rejestracji na naszej stronie internetowej.

Podczas odwiedzania tej strony za pomocą funkcji logowania można nawiązać bezpośrednie połączenie pomiędzy Państwa przeglądarką a serwerami oferenta, nawet jeśli nie posiadają Państwo konta u oferenta lub nie są na nim zalogowani. Dostawca otrzymuje w ten sposób informację, że odwiedzili Państwo naszą stronę. Zebrane w ten sposób informacje (w tym ewentualnie Państwa adres IP) są przekazywane przez Państwa przeglądarkę bezpośrednio na serwer oferenta i tam zapisywane. Informacje te nie są jednak wykorzystywane do identyfikacji użytkownika i nie są przekazywane osobom trzecim.

Te operacje przetwarzania danych są przeprowadzane zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO na podstawie naszego uzasadnionego interesu w zakresie przyjaznego dla użytkownika i interaktywnego projektowania naszej obecności w Internecie.

Jeśli klikną Państwo na naszej stronie internetowej na przycisk rejestracji, aby zarejestrować się z danymi konta u oferenta, oferent przekaże nam ogólne i publicznie dostępne informacje zapisane na Państwa koncie (identyfikator użytkownika, nazwisko, adres, adres e-mail, wiek i płeć) wyłącznie na podstawie Państwa wyraźnej zgody zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO.

Przekazane przez oferenta dane przechowujemy i wykorzystujemy do założenia konta użytkownika z niezbędnymi danymi (tytuł, imię, nazwisko, dane adresowe, kraj, adres e-mail, data urodzenia), o ile udostępniłeś je oferentowi. Natomiast dane (np. informacje o Twoim surfowaniu lub zachowaniach zakupowych) mogą być przekazywane przez nas na Twoje konto u oferenta na podstawie Twojej zgody.

Udzieloną zgodę można w każdej chwili odwołać ze skutkiem na przyszłość.

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca podpisał umowę EU-US Data Privacy Framework, która zapewnia zgodność z europejskim poziomem ochrony danych na podstawie decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony.

11.13 Logowanie przez Amazon

Na naszej stronie internetowej udostępniamy funkcję pojedynczego logowania od następującego dostawcy: Amazon EU S.a. r.l., 38 avenue John F. Kennedy, L-1855 Luxembourg

Oprócz przekazania danych do wyżej wymienionej lokalizacji dostawcy, dane mogą być również przekazywane do: Amazon.com Inc, USA

Jeśli masz konto u dostawcy, możesz użyć tych danych do utworzenia konta użytkownika lub do rejestracji na naszej stronie internetowej.

Podczas odwiedzania tej strony za pomocą funkcji logowania można nawiązać bezpośrednie połączenie pomiędzy Państwa przeglądarką a serwerami oferenta, nawet jeśli nie posiadają Państwo konta u oferenta lub nie są na nim zalogowani. Dostawca otrzymuje w ten sposób informację, że odwiedzili Państwo naszą stronę. Zebrane w ten sposób informacje (w tym ewentualnie Państwa adres IP) są przekazywane przez Państwa przeglądarkę bezpośrednio na serwer oferenta i tam zapisywane. Informacje te nie są jednak wykorzystywane do identyfikacji użytkownika i nie są przekazywane osobom trzecim.

Te operacje przetwarzania danych są przeprowadzane zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO na podstawie naszego uzasadnionego interesu w zakresie przyjaznego dla użytkownika i interaktywnego projektowania naszej obecności w Internecie.

Jeśli klikną Państwo na naszej stronie internetowej na przycisk rejestracji, aby zarejestrować się z danymi konta u oferenta, oferent przekaże nam ogólne i publicznie dostępne informacje zapisane na Państwa koncie (identyfikator użytkownika, nazwisko, adres, adres e-mail, wiek i płeć) wyłącznie na podstawie Państwa wyraźnej zgody zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO.

Przekazane przez oferenta dane przechowujemy i wykorzystujemy do założenia konta użytkownika z niezbędnymi danymi (tytuł, imię, nazwisko, dane adresowe, kraj, adres e-mail, data urodzenia), o ile udostępniłeś je oferentowi. Natomiast dane (np. informacje o Twoim surfowaniu lub zachowaniach zakupowych) mogą być przekazywane przez nas na Twoje konto u oferenta na podstawie Twojej zgody.

Udzieloną zgodę można w każdej chwili odwołać ze skutkiem na przyszłość.

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca podpisał umowę EU-US Data Privacy Framework, która zapewnia zgodność z europejskim poziomem ochrony danych na podstawie decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony.

11. 14 Pieczęć oceny klienta

Elementy graficzne następującego dostawcy są zintegrowane na naszej stronie internetowej w celu wyświetlenia ocen klientów zewnętrznych i/lub zewnętrznie przyznanego znaku jakości: muto websolutions e.U., Kinogasse 6, 7531 Kemeten, Austria

Wchodząc na stronę naszej witryny, która zawiera takie elementy graficzne, Państwa przeglądarka nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerami dostawcy w celu prawidłowego załadowania elementów. W tym procesie pewne informacje o przeglądarce, w tym Państwa adres IP, są przekazywane do dostawcy.

O ile w procesie tym przetwarzane są również dane osobowe, odbywa się to zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO na podstawie naszego uzasadnionego interesu w zakresie optymalnego marketingu naszej oferty i atrakcyjnego wyglądu naszej strony internetowej.

11. 15 Odznaka Trusted Shops

Elementy graficzne następującego dostawcy są zintegrowane na naszej stronie internetowej w celu wyświetlenia zewnętrznych ocen klientów i/lub zewnętrznie przyznanego znaku jakości: Trusted Shops AG, Subbelrather Str. 15C, 50823 Kolonia, Niemcy

Wchodząc na stronę naszej witryny, która zawiera takie elementy graficzne, Państwa przeglądarka nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerami dostawcy w celu prawidłowego załadowania elementów. W tym procesie pewne informacje o przeglądarce, w tym Państwa adres IP, są przekazywane do dostawcy.

O ile w procesie tym przetwarzane są również dane osobowe, odbywa się to zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO na podstawie naszego uzasadnionego interesu w zakresie optymalnego marketingu naszej oferty i atrakcyjnego wyglądu naszej strony internetowej.

W przypadku zamówienia online może nastąpić dalsze przetwarzanie.

W zależności od wyraźnej zgody użytkownika zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a RODO, informacje o zamówieniu (suma zamówienia, numer zamówienia, zakupiony produkt, jeśli dotyczy) i adres e-mail użytkownika zostaną przesłane w zaszyfrowanej formie do dostawcy za pośrednictwem Trustbadge po zakończeniu zamówienia w celu sprawdzenia istniejącej rejestracji w usługach dostawcy (w szczególności "ochrony kupującego") oraz, w razie potrzeby, w celu umożliwienia nowej rejestracji.

W przypadku istniejącej rejestracji lub w przypadku nowej rejestracji u dostawcy usług (w szczególności ochrony kupujących), informacje o zamówieniu (suma zamówienia, numer zamówienia, zakupiony produkt) i adres e-mail zostaną przekazane dostawcy na podstawie umowy z dostawcą zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b RODO i będą dalej przetwarzane przez dostawcę w celu świadczenia usług (w szczególności ochrony kupujących).

Jesteśmy wspólnie odpowiedzialni z dostawcą za przetwarzanie opisane powyżej zgodnie z art. 26 RODO. Umowa o współadministrowanie jest dostępna tutaj: https://help.etrusted.com/hc/de/articles/4402587369105-Vertrag-%C3%BCber-die-gemeinsame-Verantwortlichkeit-nach-DSGVO

11.16 - Najlepszy przelicznik walut

Niniejsza strona internetowa wykorzystuje usługę "Best Currency Converter" firmy Grizzly Apps SRL, Str. Muresului Nr. 7 Bloc E23, Scara B, Apartament 15, Brasov, Rumunia ("Best Currency Converter"). Na podstawie naszego uzasadnionego interesu w wyświetlaniu cen w walucie krajowej, w której znajduje się użytkownik, Best Currency Converter gromadzi jego adres IP zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO i ocenia go w celu dostosowania wyświetlania cen na stronie do lokalizacji użytkownika. Adres IP nie jest przechowywany na stałe. Ponadto, Best Currency Converter ustawia funkcjonalny plik cookie w przeglądarce urządzenia końcowego po pierwszym dostosowaniu waluty, aby zapisać ustawienia waluty na czas trwania sesji. Po zakończeniu tej sesji, plik cookie jest automatycznie usuwany.

11.17 Zapier

Ta strona internetowa korzysta z usług następującego dostawcy w zakresie integracji i synchronizacji baz danych i aplikacji internetowych: Zapier Inc, 548 Market St #62411, San Francisco, California 94104, USA.

W tym procesie nasze operacje przetwarzania są zautomatyzowane i tworzone są różne przepływy pracy w celu efektywnego zarządzania i realizacji procesów wewnętrznych w naszym systemie przetwarzania. Jeśli w tym procesie przetwarzane są również dane osobowe, odbywa się to zgodnie z art. 6 (1) f DSGVO na podstawie naszego uzasadnionego interesu w optymalizacji naszej wewnętrznej organizacji.

Z dostawcą zawarliśmy umowę o realizację zamówienia, która zapewnia ochronę danych osób odwiedzających naszą stronę i zakazuje ich nieuprawnionego ujawniania osobom trzecim.

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca podpisał umowę EU-US Data Privacy Framework, która zapewnia zgodność z europejskim poziomem ochrony danych na podstawie decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony.

11.18 Google Meet

Korzystamy z usług tego dostawcy w celu prowadzenia spotkań online, wideokonferencji i/lub webinarów: Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irlandia.

Może to również skutkować przekazaniem na serwery Google LLC. w USA.

Dostawca przetwarza różne dane, przy czym zakres przetwarzanych danych zależy od danych, które podajesz przed lub w trakcie uczestnictwa w spotkaniu online, wideokonferencji lub webinarium. Twoje dane jako uczestnika komunikacji są przetwarzane i przechowywane na serwerach dostawcy. W szczególności mogą to być Twoje dane do logowania (imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu (opcjonalnie) i hasło) oraz dane do sesji (temat, adres IP uczestnika, informacje o urządzeniu, opis (opcjonalnie)).

Ponadto mogą być przetwarzane wypowiedzi uczestników w zakresie obrazu i dźwięku, a także wprowadzanie głosu na czatach.
W przypadku przetwarzania danych osobowych, które jest niezbędne do realizacji umowy z Państwem (dotyczy to również operacji przetwarzania, które są niezbędne do realizacji środków przedumownych), jako podstawa prawna służy art. 6 (1) lit. b DSGVO. Jeśli udzieliłeś nam zgody na przetwarzanie Twoich danych, przetwarzanie odbywa się na podstawie art. 6 (1) lit. a DSGVO. W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość.
Ponadto podstawą prawną przetwarzania danych podczas prowadzenia spotkań online, wideokonferencji lub webinarów jest nasz uzasadniony interes zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO w skutecznym przeprowadzeniu spotkania online, webinaru lub wideokonferencji.

Z dostawcą zawarliśmy umowę o realizację zamówienia, która zapewnia ochronę danych osób odwiedzających naszą stronę i zakazuje ich nieuprawnionego ujawniania osobom trzecim.

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca podpisał umowę EU-US Data Privacy Framework, która zapewnia zgodność z europejskim poziomem ochrony danych na podstawie decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony.

11.19 Zoom

Korzystamy z usług tego dostawcy w celu prowadzenia spotkań online, wideokonferencji i/lub webinarów: Zoom Video Communications Inc, 55 Almaden Blvd, Suite 600, San Jose, CA 95113, USA.

Dostawca przetwarza różne dane, przy czym zakres przetwarzanych danych zależy od danych, które podajesz przed lub w trakcie uczestnictwa w spotkaniu online, wideokonferencji lub webinarium. Twoje dane jako uczestnika komunikacji są przetwarzane i przechowywane na serwerach dostawcy. W szczególności mogą to być Twoje dane do logowania (imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu (opcjonalnie) i hasło) oraz dane do sesji (temat, adres IP uczestnika, informacje o urządzeniu, opis (opcjonalnie)).

Ponadto mogą być przetwarzane wypowiedzi uczestników w zakresie obrazu i dźwięku, a także wprowadzanie głosu na czatach.
W przypadku przetwarzania danych osobowych, które jest niezbędne do realizacji umowy z Państwem (dotyczy to również operacji przetwarzania, które są niezbędne do realizacji środków przedumownych), jako podstawa prawna służy art. 6 (1) lit. b DSGVO. Jeśli udzieliłeś nam zgody na przetwarzanie Twoich danych, przetwarzanie odbywa się na podstawie art. 6 (1) lit. a DSGVO. W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość.
Ponadto podstawą prawną przetwarzania danych podczas prowadzenia spotkań online, wideokonferencji lub webinarów jest nasz uzasadniony interes zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO w skutecznym przeprowadzeniu spotkania online, webinaru lub wideokonferencji.

Z dostawcą zawarliśmy umowę o realizację zamówienia, która zapewnia ochronę danych osób odwiedzających naszą stronę i zakazuje ich nieuprawnionego ujawniania osobom trzecim.

W przypadku przekazywania danych do USA dostawca podpisał umowę EU-US Data Privacy Framework, która zapewnia zgodność z europejskim poziomem ochrony danych na podstawie decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony.

11.20 Shopsync dla Shopify

Ta strona korzysta z aplikacji Shopify "Shopsync" firmy ShopSync LLC, PO Box 252, Jefferson City, TN 37760, USA.
Za pomocą ShopSync usługa newslettera "Mailchimp" jest synchronizowana z naszym kontem Shopify w taki sposób, że z jednej strony aktualizacje na listach mailowych Mailchimp (np. rezygnacja odbiorcy newslettera) są automatycznie zapisywane również w Shopify, a z drugiej strony nowe dane kontaktowe wygenerowane w ramach umów zawartych w Shopify są automatycznie przenoszone na listy mailowe Mailchimp.

W pierwszym przypadku przetwarzanie danych odbywa się zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu polegającego na skutecznym i cross-systemowym prowadzeniu kartotek adresatów reklamy oraz sprawnym przestrzeganiu prawnie istotnych zmian statusu.

W drugim przypadku, wyłącznie na podstawie wyraźnej zgody użytkownika zgodnie z art. 6 (1) DSGVO, po zawarciu umowy na Shopify o umieszczeniu na liście Mailchimp, imię i nazwisko, adres i adres e-mail użytkownika wraz z informacjami dotyczącymi transakcji (kwota zakupu, godzina i data zakupu) są przekazywane przez ShopSync do Mailchimp.

Dane przekazane w ten sposób nie są przechowywane ani zatrzymywane przez ShopSync po synchronizacji. Wszystkie informacje synchronizowane pomiędzy Shopify i Mailchimp są przesyłane za pomocą technologii Secure Socket Layer (SSL), a wszystkie przesyłane informacje pozostają zaszyfrowane podczas procesu synchronizacji.

Proces synchronizacji wymaga przesyłania informacji przez bezpieczne połączenie do serwerów hostowanych przez Amazon Web Services w USA.

Więcej informacji na temat ochrony danych w ShopSync można znaleźć tutaj: https://www.shop-sync.com/privacy-policy

12) Prawa osoby, której dane dotyczą

12.1 Obowiązująca ustawa o ochronie danych osobowych przyznaje Państwu następujące prawa podmiotu danych (prawo dostępu i interwencji) wobec administratora w odniesieniu do przetwarzania Państwa danych osobowych, przy czym należy odnieść się do podanej podstawy prawnej w zakresie odpowiednich przesłanek korzystania z tych praw:

  • Prawo do informacji zgodnie z art. 15 DSGVO;
  • Prawo do sprostowania zgodnie z art. 16 DSGVO;
  • Prawo do usunięcia danych zgodnie z art. 17 DSGVO;
  • Prawo do ograniczenia przetwarzania danych zgodnie z art. 18 DSGVO;
  • Prawo do informacji zgodnie z art. 19 GDPR;
  • Prawo do przenoszenia danych zgodnie z art. 20 DSGVO;
  • Prawo do odwołania zgody udzielonej zgodnie z art. 7 (3) DSGVO;
  • Prawo do złożenia skargi zgodnie z art. 77 GDPR.

12.2 PRAWO DO SPRZECIWU

JEŻELI PRZETWARZAMY PAŃSTWA DANE OSOBOWE W RAMACH RÓWNOWAŻENIA INTERESÓW NA PODSTAWIE NASZEGO NADRZĘDNEGO UZASADNIONEGO INTERESU, MAJĄ PAŃSTWO PRAWO W DOWOLNYM MOMENCIE WNIEŚĆ SPRZECIW WOBEC TEGO PRZETWARZANIA ZE SKUTKIEM NA PRZYSZŁOŚĆ Z PRZYCZYN WYNIKAJĄCYCH Z PAŃSTWA SZCZEGÓLNEJ SYTUACJI.

JEŻELI SKORZYSTAJĄ PAŃSTWO Z PRAWA DO SPRZECIWU, ZAPRZESTANIEMY PRZETWARZANIA DANYCH, KTÓRYCH TO DOTYCZY. ZASTRZEGAMY SOBIE JEDNAK PRAWO DO KONTYNUOWANIA PRZETWARZANIA, JEŻELI BĘDZIEMY W STANIE WYKAZAĆ WAŻNE PRAWNIE UZASADNIONE PODSTAWY DO PRZETWARZANIA, KTÓRE SĄ NADRZĘDNE WOBEC TWOICH INTERESÓW, PODSTAWOWYCH PRAW I WOLNOŚCI, LUB JEŻELI PRZETWARZANIE SŁUŻY DOCHODZENIU, WYKONYWANIU LUB OBRONIE ROSZCZEŃ PRAWNYCH.

JEŻELI PRZETWARZAMY TWOJE DANE OSOBOWE NA POTRZEBY MARKETINGU BEZPOŚREDNIEGO, MASZ PRAWO W DOWOLNYM MOMENCIE WNIEŚĆ SPRZECIW WOBEC PRZETWARZANIA TWOICH DANYCH OSOBOWYCH NA POTRZEBY TAKIEGO MARKETINGU. MOŻESZ WYKONAĆ SPRZECIW W SPOSÓB OPISANY POWYŻEJ.

JEŚLI SKORZYSTASZ Z PRAWA DO SPRZECIWU, PRZESTANIEMY PRZETWARZAĆ DANE, KTÓRYCH TO DOTYCZY, NA POTRZEBY MARKETINGU BEZPOŚREDNIEGO.

13) Czas przechowywania danych osobowych

Czas przechowywania danych osobowych jest określany na podstawie odpowiedniej podstawy prawnej, celu przetwarzania i - w razie potrzeby - dodatkowo na podstawie odpowiedniego ustawowego okresu przechowywania (np. okresy przechowywania zgodnie z prawem handlowym i podatkowym).

W przypadku przetwarzania danych osobowych na podstawie wyraźnej zgody zgodnie z art. 6 (1) a DSGVO, dane te będą przechowywane do momentu odwołania zgody.

Jeśli istnieją ustawowe okresy przechowywania danych, które są przetwarzane w ramach obowiązków prawnych lub quasi-prawnych na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b DSGVO, dane te zostaną rutynowo usunięte po upływie okresów przechowywania, o ile nie są już wymagane do realizacji umowy lub rozpoczęcia umowy i/lub nie ma uzasadnionego interesu z naszej strony w dalszym przechowywaniu.

W przypadku przetwarzania danych osobowych na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f DSGVO dane te są przechowywane do czasu skorzystania przez Państwa z prawa do sprzeciwu na podstawie art. 21 ust. 1 DSGVO, chyba że możemy wykazać istotne uzasadnione podstawy przetwarzania, które są nadrzędne wobec Państwa interesów, praw i wolności lub przetwarzanie służy dochodzeniu, wykonywaniu lub obronie roszczeń prawnych.

W przypadku przetwarzania danych osobowych w celu marketingu bezpośredniego na podstawie art. 6 (1) lit. f DSGVO, dane te będą przechowywane do momentu skorzystania z prawa do sprzeciwu zgodnie z art. 21 (2) DSGVO.

O ile w innych informacjach zawartych w niniejszym oświadczeniu dotyczących konkretnych sytuacji przetwarzania nie wskazano inaczej, przechowywane dane osobowe są usuwane, gdy nie są już potrzebne do celów, dla których zostały zebrane lub w inny sposób przetworzone.